Home Australian Open Nadal meldt zich geblesseerd af voor Australian Open 2024

Nadal meldt zich geblesseerd af voor Australian Open 2024

by Casper
Rafael Nadal - TennisFreakz

Rafael Nadal komt later deze maand niet in actie tijdens de Australian Open. De 37-jarige Spanjaard die deze week zijn rentree maakte na bijna een jaar blessureleed, heeft in Brisbane een spierblessure opgelopen.

Rafael Nadal - TennisFreakz
Bron: moerschy - Pixabay

De 22-voudig Grand Slam winnaar kende aanvankelijk een succesvolle rentree op het Australische hardcourt en won achtereenvolgens van Dominic Thiem en Jason Kubler. Ook in de kwartfinale tegen Jordan Thompson leek Nadal aan de winnende hand, maar meerdere matchpoints liet hij onbenut.

In de verloren kwartfinale kreeg ‘Rafa’ opnieuw te maken met fysiek ongemak en een MRI-scan heeft uitgewezen dat hij een spierscheuring heeft opgelopen. De scheur zit volgens de Spanjaard niet in de heupstreek waar hij zo lang aan geblesseerd is geweest.

Nadal blijft strijdvaardig

Nadat liet het slechte nieuws weten via het social media kanaal X (voorheen Twitter). Ondanks de nieuwe tegenslag blijft hij hoopvol en strijdvaardig om fit aan het nieuwe gravelseizoen te kunnen starten.

“Zoals ik altijd al zei, is het mijn doel om over drie maanden op mijn best te zijn. Ik vind het triest dat ik niet voor het geweldige publiek in Melbourne kan spelen, maar dit is geen heel slecht nieuws. We blijven positief.”

Australian Open 2024

De Australian Open begint dit jaar op zondag 14 januari en duurt t/m zondag 28 januari. In het Australian Open Toernooicenter vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt over het eerste Grand Slam toernooi van het jaar.

Geselecteerd voor jou: