Home Roland Garros Nadal begint tegen Zverev op Roland Garros 2024

Nadal begint tegen Zverev op Roland Garros 2024

by Casper
Tennis nieuws

Rafael Nadal zal met weinig plezier terugkijken op de loting van Roland Garros. De recordkampioen is in de eerste ronde gekoppeld aan Alexander Zverev, de nummer vier van de plaatsingslijst. Dit betekent dat ‘Rafa’ in de eerste wedstrijd al direct flink aan de bak moet op het Parijse gravel.

Tennis nieuws
Bron: roms003 - Pixabay

Laatste deelname voor Nadal

Voor Nadal is het naar alle waarschijnlijkheid de laatste keer dat hij in actie komt op zijn geliefde Roland Garros, dat hij maar liefst veertien keer wist te winnen. De Spanjaard liet aan het eind van vorig jaar doorschemeren dat 2024 zijn laatste jaar op de tour wordt. Mede hierdoor is het extra zuur dat ‘Rafa’ in de eerste ronde een absolute wereldtopper treft.

Nadal vs Zverev head to head

De beste graveltennisser aller tijden nam het tien keer eerder op tegen Zverev op een officieel toernooi. Zeven van deze ontmoetingen wist Nadal in winst om te zetten. De laatste ontmoeting vond twee jaar terug plaats in de halve finale van Roland Garros. Bij een 7-6 en 6-6 achterstand moest Zverev met een blessure opgeven. 

De laatste overwinning van Zverev op Nadal dateert uit 2021, toen hij in de kwartfinale van ATP Madrid met 6-4 en 6-4 te sterk was. Ook voor deze elfde ontmoeting is de verwachting dat Zverev, die onlangs het ATP-toernooi van Rome wist te winnen, als favoriet wordt gezien.

Geselecteerd voor jou: