Home Australian Open Op deze ondergrond wordt er gespeeld tijdens de Australian Open

Op deze ondergrond wordt er gespeeld tijdens de Australian Open

by Casper
Australian Open nieuws - TennisFreakz

De Australian Open, een van de meest prestigieuze tennistoernooien ter wereld, staat bekend om zijn spannende wedstrijden en wordt gespeeld op Melbourne Park. De komende editie begint op zondag 14 januari en duurt t/m 28 januari. Lees in dit artikel meer over de ondergrond waarop gespeeld wordt tijdens de Australian Open.

Australian Open nieuws - TennisFreakz
Bron: Bogdan Glisik - Pexels

Welke ondergrond op Australian Open?

De Australian Open wordt sinds 1988 gespeeld op hardcourt. Merk van de ondergrond was ReboundAce en de banen waren lichtgroen van kleur. Voor de editie van 2008 werd er een nieuwe hardcourt ondergrond in gebruik genomen, genaamd Plexicushion. Sindsdien is de kleur lichtgroen ook vervangen voor het lichtblauw dat we tegenwoordig kennen als we de Australian Open live kijken op tv.

Lees ook: Australian Open 2024 Toernooicenter

Australian Open baansoort was niet altijd hardcourt

In het hedendaagse tennis kennen we de Open Australische Tenniskampioenschappen niet anders dan als een hardcourt toernooi. Toch was hardcourt niet altijd de Australian Open ondergrond.

Tot de editie van 1987 werd het eerste Grand Slam toernooi van het jaar afgewerkt op gras. Dit was wel in de periode vóór Melbourne Park. De Australian Open werd toen afgewerkt in verschillende steden, tot het toernooi in 1972 neerstreek op de grasbanen van Kooyong, een buitenwijk van Melbourne. Hier werd het toernooi georganiseerd tot het verhuisde naar Flinders Park (oude naam Melbourne Park) en het toernooi werd gespeeld op hardcourt.

Geselecteerd voor jou: