Home Australian Open Sinner verslaat Medvedev en wint Australian Open 2024

Sinner verslaat Medvedev en wint Australian Open 2024

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Jannik Sinner (ATP-4) is de grote winnaar geworden van de Australian Open 2024. De 22-jarige Italiaan stond voor de eerste keer in de finale van een Grand Slam toernooi en won na een fantastisch gevecht direct zijn eerste titel. Na een 2-0 achterstand in sets werd Daniil Medvedev (ATP-3) alsnog verslagen.

Bezoek ook het Australian Open toernooicenter en lees alles over deze Grand Slam en de verdeling van het prijzengeld.

Bron: thaddeo - Pixabay

Medvedev bijna foutloos in eerste twee sets

Voor de 27-jarige Medvedev was het de zesde keer dat hij in de finale van een Grand Slam toernooi stond. De Rus bereikte drie keer de eindstrijd van de US Open (winst in 2019) en stond ook drie keer in de finale van de Australian Open.

Dat de Rus de meest ervaren was bleek ook wel in de eerste twee sets. Medvedev ging sterk van start en wist de eerste set eenvoudig met 6-3 te winnen. Ook in het tweede bedrijf was de nummer drie van de wereld de sterkste. Hij liep snel uit naar een 5-1 voorsprong, zag Sinner terugkomen tot 5-3, maar won de set opnieuw met 6-3. Hierdoor was hij nog één set verwijderd van een eerste Australian Open titel.

Fantastische comeback van Sinner

Vanaf het derde bedrijf was het echter Sinner die beter in zijn spel kwam en minder moeite had in het behouden van zijn eigen games. De Italiaan kreeg bij een 5-4 voorsprong voor het eerst een breakpoint en sloeg direct toe. In de vierde set leek de wedstrijd langzaam te kantelen, aangezien Sinner in de eerste twee servicegames van Medvedev mogelijkheden voor de break kreeg. Het duurde echter tot de tiende game voordat Sinner wist te breaken en een vijfde set afdwong.

In de vijfde en beslissende set gingen de eerste vijf games met de service mee, waarna Sinner de eerste was die breakkansen kreeg. De Italiaan sloeg direct toe en liep vervolgens uit naar 5-2. Medvedev wist zijn eigen game nog te behouden, maar kon niet voorkomen dat de 22-jarige Sinner via een forehand winner zijn eerste Grand Slam won.

Hoeveel heeft Sinner verdient na winnen Australian Open?

Dankzij deze overwinning verdient Sinner niet alleen 2.000 punten voor de ATP Ranking, maar mag hij ook AU$ 3.150.000 bijschrijven op zijn rekening. Dit is vergelijkbaar met ongeveer €1.900.000. Verliezend finalist Medvedev moet genoegen nemen met 1.200 ATP punten en AU$ 1.725.000 (ruim 1 miljoen euro).