Home US Open Wat verdiend de winnaar van de US Open 2023?

Wat verdiend de winnaar van de US Open 2023?

by Casper
US Open Nieuws - TennisFreakz

Nog twee finales en dan zit de US Open 2023 er weer op. Morgen spelen Aryna Sabalenka en Coco Gauff de finale van het dames enkelspel en zondag gaat de finale bij de heren tussen Novak Djokovic en Daniil Medvedev. In beide wedstrijden staat er, naast 2.000 punten voor de wereldranglijst, een gigantisch geldbedrag op het spel. Lees snel verder om te zien wat de winnaar van de US Open 2023 verdiend.

US Open Nieuws - TennisFreakz
Bron: Pexels - Pixabay

Wat krijgt de winnaar van de US Open 2023?

Het totale prijzengeld van de US Open brak dit jaar opnieuw een record. De USTA moet na afloop van het toernooi namelijk 65 miljoen dollar verdelen onder alle deelnemers van het vierde Grand Slam toernooi van het jaar. Vorig jaar lag dit bedrag nog op ‘slechts’ 60 miljoen dollar.

Lees ook: Waar kan ik de finale van de US Open 2023 live kijken?

Het meeste prijzengeld gaat naar de winnaar van het heren en dames enkelspel. De twee winnaars ontvangen ieder drie miljoen dollar. De verliezend finalisten moeten genoegen nemen met de helft, namelijk anderhalf miljoen dollar.

Hoe wordt US Open prijzengeld verdeeld?

Het is geen verrassing dat tennisspelers die het verst komen op de US Open uiteindelijk ook het meeste prijzengeld verdienen. Dit bedrag is sinds 1973 voor de mannen als vrouwen gelijk. Hoe de totale prijzenpot verdeeld wordt, staat uitgebreid omschreven op onze US Open prijzengeld pagina. 

Geselecteerd voor jou: