Home Billie Jean King Cup Billie Jean King Cup: Rus keer terug in Nederlands team

Billie Jean King Cup: Rus keer terug in Nederlands team

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

De 32-jarige Arantxa Rus (WTA-51) en vijf jaar jongere Arianne Hartono (WTA-165) keren volgende maand terug in de Nederlandse tennisselectie. De twee beste Nederlandse tennissers van dit moment zijn door captain Elise Tamaela geselecteerd voor de play off wedstrijd tegen het sterke Oekraïne. 

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Mario Gogh - Unsplash

Eerder dit jaar gaven Rus en Hartono nog de voorkeur aan het spelen van WTA-toernooien, zodat punten voor de wereldranglijst verdiend konden worden. Ondanks hun afwezigheid wist Nederland zich wel te plaatsen voor de play offs voor een plaats in de wereldgroep van de Billie Jean King Cup.

Naast Rus en Hartono bestaat team Nederland uit Suzan Lamens (WTA-243) en Demi Schuurs (WTA dubbel-13). Het drietal Lesley Pattinama-Kerkhove, Lexie Stevens en Bibiane Schoofs, dat een belangrijke bijdrage leverde in Antalya, is er deze keer niet bij. 

Tamaela blij met terugkeer van Rus

De 39-jarige Tamaela, die als professional zelf ook in actie kwam voor het Nederlandse team, is verheugd met de terugkeer van Rus. “Ik ben blij dat we met een sterk team kunnen afreizen naar Litouwen. Het wordt een pittige uitdaging, want Oekraïne heeft zes speelsters in de top 100. We zullen ons beste tennis moeten laten zien en er vol voor gaan”, aldus de captain.

Wanneer speelt Nederland in Billie Jean King Cup?

De belangrijke play off wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne wordt gespeeld op 11 en 12 november 2023. Vanwege de oorlog met Rusland speelt Oekraïne niet in eigen land, maar in de Litouwse hoofdstad Vilnius.

De winnaar van dit duel mag zich volgend jaar proberen te plaatsen voor de Finals van de Billie Jean King Cup. De verliezer moet genoegen nemen met een plaats in de groepsfase, waar opnieuw een ticket voor de play offs bemachtigd kan worden.

Het volledige programma met play off wedstrijden ziet er als volgt uit:

  • Oekraïne – Nederland
  • Slowakije – Argentinië
  • België – Hongarije
  • Groot-Brittannië – Zweden
  • Brazilië – Korea Rep.
  • Servië – Roemenië
  • Japan – Colombia
  • Oostenrijk – Mexico

Geselecteerd voor jou: