Home Roland Garros Roland Garros 2024: Dit zijn de tegenstanders van de Nederlanders

Roland Garros 2024: Dit zijn de tegenstanders van de Nederlanders

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Vanmiddag heeft in Parijs de loting voor Roland Garros 2024 plaatsgevonden. Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus kunnen zich dus gaan voorbereiden op hun eerste tegenstander voor het belangrijkste graveltoernooi van het jaar.

Zie ook: Nadal loot Zverev in eerste ronde Roland Garros 2024

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Cynthiamcastro - Pixabay

Gunstige loting voor Griekspoor

Griekspoor is de hoogst geplaatste Nederlandse speler in Parijs. De huidige nummer 27 van de wereld heeft op Roland Garros geloot tegen Mackenzie McDonald uit de Verenigde Staten. De Amerikaan is de nummer 74 ATP-ranglijst en speelt net als veel van zijn landgenoten zijn meeste wedstrijden op hardcourt. Op gravel weet McDonald al sinds 2022 geen wedstrijd meer te winnen, waardoor Griekspoor als grote favoriet voor de overwinning wordt gezien.

Van de Zandschulp treft voormalig top 10-speler

De 28-jarige Van de Zandschulp krijgt in tegenstelling tot Griekspoor wél te maken met een echte gravelbijter. De Nederlander, die is afgezakt naar plaats 100 op de ranglijst, gaat namelijk spelen tegen Fabio Fognini. De Italiaan is voormalig kwartfinalist op Roland Garros en wist meerdere graveltoernooien op zijn naam te schrijven. De enige ontmoeting tussen Van de Zandschulp en Fognini vond toevallig plaats op Roland Garros. Twee jaar geleden was het de Nederlander die dankzij een straight sets overwinning door ging naar de derde ronde.

Rus tegen drievoudig Grand Slam kampioen

De loting van Roland Garros heeft Rus gekoppeld aan Angelique Kerber, voormalig nummer één van de wereld. De Duitse is na een jaar afwezigheid terug op de tour en probeert op te klimmen naar de top 100. In het verleden wist ze met de Australian Open, Wimbledon en US Open drie van de vier Grand Slams te winnen. Roland Garros ontbreekt nog op dit lijstje om een Career Slam compleet te maken. Ondanks deze staat van dienst wordt niet verwacht dat Rus kansloos is tegen de Duitse. De 33-jarige speelster uit Monster speelt haar beste wedstrijden op gravel en wist dit jaar al twee kwartfinales op deze ondergrond te bereiken. Mocht Rus weten te winnen van Kerber, dan is het de eerste keer sinds 2012 dat ze de tweede ronde bereikt op Roland Garros.

Geselecteerd voor jou: