Home Wimbledon Deelnemers Wimbledon 2024: Arantxa Rus zeker van deelname

Deelnemers Wimbledon 2024: Arantxa Rus zeker van deelname

by Casper
Wimbledon nieuws - TennisFreakz

Naast de deelnemerslijst bij de heren heeft de toernooiorganisatie van Wimbledon vandaag ook de lijst met spelers van de vrouwen bekendgemaakt. Arantxa Rus is vanwege haar positie op de WTA-ranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema. Daarnaast mogen ook drie Belgische spelers afreizen naar Londen.

Zie ook: Deelnemers Wimbledon 2024 bij de heren

Wimbledon nieuws - TennisFreakz
Bron: Carlo Bazzo - Unsplash

Onder de lijst met deelnemers bevindt zich ook Marketa Vondrousova, de huidige titelverdediger van het damestoernooi. De Tsjechische was vorig jaar in de finale met 6-4 en 6-4 te sterk voor Ons Jabeur uit Tunesië. De volledige entry list bij de dames is te bekijken op de Wimbledon-website.

Rus enige Nederlandse in hoofdtoernooi

Vooralsnog is Rus de enige Nederlandse deelnemer bij de vrouwen. De linkshandige tennisster staat momenteel binnen de top 50 van de wereld en dit is ruim voldoende voor rechtstreekse plaatsing. Arianne Hartono en Suzan Lamens staan op de lijst met alternatieven en zijn afhankelijk van afmeldingen. Echter hebben zij dusdanig veel spelers voor zich, dat ze zich op moeten gaan maken voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon.

Mertens beste Belgische speler

Namens België maken drie spelers hun opwachting op Wimbledon. Elise Mertens is op plaats 27 de hoogst gerangschikte Belgische deelnemer. Haar beste prestatie op het heilige gras van Londen is een plaats bij de laatste zestien. Vorig jaar was de tweede ronde al het eindstation. Naast Mertens mogen ook Greet Minnen en Alison van Uytvanck afreizen naar de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Geselecteerd voor jou: