Home Roland Garros Wanneer begint Roland Garros 2024?

Wanneer begint Roland Garros 2024?

by Casper
Roland Garros - TennisFreakz

De maand april staat in de tenniswereld bekend als het begin van het gravelseizoen. Het hoogtepunt van het gravelseizoen vindt enkele weken later plaats, wanneer in Parijs Roland Garros van start gaat. Lees snel verder om te ontdekken wanneer Roland Garros 2024 begint.

Ook interessant: Roland Garros 2024 toernooicenter

Roland Garros - TennisFreakz
Bron: Armand Khoury - Unsplash

Wanneer start Roland Garros 2024?

Roland Garros 2024, ook bekend als het French Open, begint op maandag 20 mei 2024 met de kwalificaties. Het hoofdtoernooi begint op zondag 26 mei met alle wedstrijden in de eerste ronde. De finales staan twee weken later op het programma. Op zaterdag 8 juni wordt bekend wie het dames enkelspel wint en de finale bij de heren staat gepland op zondag 9 juni.

Het volledige Roland Garros speelschema staat in onderstaande tabel weergeven.

20-24 meiKwalificatietoernooi
26-28 meiEerste ronde
29-30 meiTweede ronde
31 mei – 1 juniDerde ronde
2-3 juniVierde ronde
4-5 juniKwartfinales
6-7 juniHalve finales
8-9 juniFinales

Wie waren de Roland Garros winnaars in 2023?

De grootste druk zal vanaf maandag 20 mei liggen op Novak Djokovic en Iga Swiatek, die hun titel in het enkelspel met succes moeten gaan verdedigen. Gebeurt dit niet, dan dreigen zij veel punten voor de ATP en WTA Ranglijst te verliezen. Voor Djokovic betekent dit dat hij mogelijk zijn nummer een positie gaat verliezen aan Jannik Sinner of Carlos Alcaraz. Swiatek zit op dit moment steviger in het zadel en hoeft niet direct te vrezen voor haar koppositie op de wereldranglijst bij de vrouwen.

Daarnaast was er Nederlands succes vorig jaar tijdens Roland Garros. In het gemengd dubbelspel was Wesley Koolhof met Ene Shibahara de sterkste en er gingen titels in het rolstoeltennis naar Diede de Groot (vrouwen enkelspel) en Niels Vink (Quad enkelspel).

Geselecteerd voor jou: