Home Davis Cup Nederland plaatst zich voor Davis Cup Finals

Nederland plaatst zich voor Davis Cup Finals

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Het Nederlands Davis Cup team is er voor het tweede opeenvolgende jaar in geslaagd om de Davis Cup Finals te bereiken. Afgelopen week eindigde het team van Paul Haarhuis als eerste in een poule met de Verenigde Staten, Finland en Kroatië. Later dit jaar staat in Malaga het eindtoernooi op het programma.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Bron: 174495 - Pixabay

Knappe zege op Verenigde Staten

Nederland begon de week met een 2-1 overwinning op Finland. Na een nederlaag van Botic van de Zandschulp (ATP-68), was het Tallon Griekspoor (ATP-24) die de stand gelijktrok. In het dubbelspel haalden Wesley Koolhof (ATP dubbel-4) en Matwe Middelkoop (ATP dubbel-34) uiteindelijk de zege binnen.

Op donderdag stond vervolgens de tweede wedstrijd op het programma. Met spelers als Francis Tiafoe (ATP-11) en Tommy Paul (ATP-13) was team USA vooraf de gedoodverfde favoriet, maar het team van captain Bob Bryan kende een valse start met een nederlaag tegen Kroatië. Ook tegen Nederland lukte het niet voor de Verenigde Staten. Van de Zandschulp speelde als vanouds en wist Paul te verslaan. Ook Griekspoor kwam sterk voor de dag en was in drie sets te sterk voor Tiafoe. 

Dankzij de overwinning op de Verenigde Staten was Nederland al zeker van de Davis Cup Finals. De derde en laatste wedstrijd tegen gastland Kroatië was er daarom een voor de statistieken. Van de Zandschulp wist Nederland nog op 1-0 te zetten, maar door nederlagen van Griekspoor en het duo Koolhof / Middelkoop werd het alsnog een 2-1 overwinning voor de Kroaten.

“Kunnen elk team verslaan”

Captain Haarhuis liet via X, voorheen Twitter, weten erg tevreden te zijn met de afgelopen week in Kroatië. “Ik ben blij met deze week, een hoog niveau tennis, intens teamwork. Met als resultaat groepswinnaar, voor het 2e jaar. Dat is heel knap. We hebben een goed Davis Cup team en kunnen elk team in Malaga verslaan.”

Servië of Italië volgende tegenstander

Morgen weten we wie de volgende tegenstander is van het Nederlands Davis Cup team. Zeker is al wel dat het gaat om Servië of Italië. Voor beide teams geldt dat het afwachten is of de wereldtoppers in actie gaan komen. Servië heeft met Novak Djokovic natuurlijk een van de beste tennissers ooit en Italië kan normaliter rekenen op Jannik Sinner en Matteo Berrettini.

Geselecteerd voor jou: