Home Materiaal Speel jij al met de officiële Australian Open tennisbal?

Speel jij al met de officiële Australian Open tennisbal?

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Zondag 14 januari gaat in Melbourne de Australian Open van start. Gedurende twee weken worden op Melbourne Park fantastische wedstrijden afgewerkt op het bekende blauwe hardcourt. In dit artikel vertellen we met welke tennisballen er wordt gespeeld en waar je deze zelf kunt kopen.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Brands&People - Unsplash

Welke tennisbal bij Australian Open?

De officiële tennisbal waarmee gespeeld wordt tijdens de Australian Open is van het merk Dunlop. Deze tennisbal is gasgevuld en gemaakt van extra duurzaam materiaal, waardoor de ballen lang gebruikt kunnen worden op alle ondergronden. Naast hardcourt, de baansoort op Melbourne Park, kan je de Dunlop Australian Open bal ook goed gebruiken op gravel- en indoorbanen.

De Australian Open ballen zijn goedgekeurd door ITF en KNLTB, wat betekent dat je ze mag gebruiken in zowel tenniscompetities als open toernooien. Eerst zelf proberen? Bestel dan een losse bus vanaf €5,95 of profiteer direct van een combi deal.

Australian Open ballen kopen bij TennisDirect

Australian Open 2024

Het eerste Grand Slam toernooi van het tennisseizoen begint op zondag 14 januari. Het is de eerste keer ooit dat de Australian Open op een zondag in plaats van maandag begint. Titelverdediger in Melbourne zijn Novak Djokovic en Aryna Sabalenka. Bezoek ons toernooicenter en mis niets van een van de mooiste tennistoernooien ter wereld.

Geselecteerd voor jou: