Home US Open Kyrgios meldt zich af voor US Open en valt bijna uit top 500

Kyrgios meldt zich af voor US Open en valt bijna uit top 500

by Casper
US Open nieuws - TennisFreakz

Nick Kyrgios (ATP-92) komt niet in actie op de US Open, de laatste Grand Slam van het jaar. De kwartfinalist van vorig jaar miste al bijna het hele jaar vanwege een knieblessure en kon onlangs niet in actie komen op Wimbledon door een blessure aan zijn pols. Waar de Australiër momenteel mee kampt is niet bekendgemaakt door de US Open organisatie.

US Open nieuws - TennisFreakz
Bron: Sudan Ouyang - Unsplash

De badboy van de tenniswereld kende een sterk 2022 en leek klaar om zijn belofte eindelijk in te gaan lossen. De 28-jarige Kyrgios kwam dit jaar echter alleen in actie tijdens het grastoernooi van Stuttgart, waar hij in de eerste ronde verloor van Wu Yibing. Zijn laatste overwinning behaalde hij in oktober vorig jaar op het hardcourttoernooi in Tokio.

Flinke daling op de ATP-ranglijst

Aangezien Kyrgios vorig jaar de kwartfinale bereikte op de US Open, gaat hij flink wat ATP-punten inleveren. Dit betekent ook dat de Australiër een fikse daling gaat maken op de ATP-ranglijst. Momenteel staat hij nog op plaats 92, maar na de US Open Tennis zal hij rond plaats 470 uitkomen. Dit komt overeen met 90 ATP-punten. In 2024 zal hij zijn positie opnieuw op moeten bouwen, maar kan hij wel gebruik maken van een protected ranking.

US Open Tennis start 28 augustus

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar start op maandag 28 augustus in New York. De finales staan gepland op zaterdag 9 en zondag 10 september. Dan weten we of de US Open winnaars van vorig jaar, Carlos Alcaraz en Iga Swiatek, hun titels met succes hebben verdedigd.

Geselecteerd voor jou: