Home US Open Dit zijn de top 5 US Open favorieten bij de dames!

Dit zijn de top 5 US Open favorieten bij de dames!

by Casper
US Open nieuws - TennisFreakz

Op maandag 28 augustus gaat op de hardcourtbanen van het Billie Jean King National Tennis Center de US Open van start. Bij de dames is Iga Swiatek, de huidige nummer een van de WTA ranglijst, de titelverdediger. De tennisster uit Polen won vorig jaar in de finale met 6-2 en 7-6 van Ons Jabeur. Lees in dit artikel of zij dit jaar ook tot de favorieten voor de US Open 2023 behoren.

Bezoek ook ons US Open 2023 toernooicenter en lees alles over deze Grand Slam, de Nederlanders op de US Open en de verdeling van het US Open prijzengeld.

US Open nieuws - TennisFreakz
Bron: Sudan Ouyang - Unsplash

Wie gaat de US Open 2023 winnen bij de dames?

Eerder werd er al gesproken over de US Open favorieten bij de heren, maar ook voor de dames zijn er een aantal kanshebbers voor de titel op het belangrijkste tennistoernooi van Amerika. Wij van TennisFreakz hebben de vijf grootste favorieten voor de US Open bij de vrouwen onder elkaar gezet, met één heel verrassende naam!

1. Iga Swiatek

De 22-jarige Swiatek is de US Open winnaar van 2022 en gaat dit jaar opnieuw ver komen op het vierde Grand Slam toernooi. Ze is weliswaar iets minder dominant qua titels, maar wist wel Roland Garros op haar naam te schrijven. Op de WTA 1000 toernooien in Montreal en Cincinnati bereikte ze de halve finale, dus ze lijkt de juiste vorm te pakken te hebben om goed voor de dag te komen tijdens de US Open 2023.

2. Aryna Sabalenka

De huidige nummer twee van de WTA-ranglijst is onze tweede favoriet voor de titel. De 25-jarige tennisster uit Wit-Rusland is al jaren een vaste waarde in de top 5 van de wereld en presteert dit jaar fantastisch op de Grand Slam toernooien. Ze was de sterkste op de Australian Open en bereikte de halve finales tijdens Roland Garros en Wimbledon. Met haar krachtige groundstrokes kan het niet anders dan dat ze ook ver gaat komen in New York.

3. Ons Jabeur

Ons Jabeur, de beste Afrikaanse tennisster ooit, is de nummer drie op de lijst van US Open favorieten. Jabeur sloot het jaar 2021 voor het eerst af als top 10-speelster en liet vorig jaar haar beste tennis ooit zien. Zowel op Wimbledon als op de US Open bereikte ze de finale. Het kunstje op Wimbledon heeft ze dit jaar herhaald, maar opnieuw werd ze in de finale verslagen. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de tennisster uit Tunesië wél een Grand Slam titel op haar naam schrijft.

4. Coco Gauff

De Amerikaanse hoop zal dit jaar vooral gevestigd zijn op Coco Gauff. De pas 19-jarige tennisster begint ondanks haar jeugdige leeftijd al aan haar vijfde(!) US Open Tennis. Vorig jaar bereikte ze voor het eerst de kwartfinale in New York, een prestatie die ze dit jaar minimaal hoopt te evenaren. Na het winnen van het WTA 1000 toernooi in Cincinnati heeft ze in ieder geval laten zien dat ze een speelster is die zeker niet onderschat mag worden.

5. Elina Svitolina

Elina Svitolina, die getraind wordt door Raemon Sluiter, is de meest verrassende naam in onze top 5 van US Open favorieten. Toch verwachten wij erg veel van de huidige nummer 26 van de wereld. Na haar terugkeer op de WTA Tour, nadat ze bevallen was van haar eerste kindje met Gael Monfils, klom ze in snelvaart weer op richting de top 30 van de wereld. Op de Grand Slam toernooien bereikte ze de kwartfinale op Roland Garros en de halve finale op Wimbledon. Op het heilige gras was ze onder andere te sterk voor topseed Iga Swiatek.

Ondanks dat ze een mindere laatste voorbereiding kende op de US Open, heeft de 28-jarige Svitolina in het verleden laten zien goed uit de voeten te kunnen op het blauwe hardcourt. In 2019 stond ze namelijk in de halve finale, gevolgd door een kwartfinale in 2021. Wat gaat het eindstation dit jaar zijn? 

Geselecteerd voor jou: