Home US Open Van de Zandschulp reist af naar VS voor US Open

Van de Zandschulp reist af naar VS voor US Open

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Botic van de Zandschulp heeft toch besloten om af te reizen naar de Verenigde Staten. De nummer 47 van de ATP-ranglijst, die herstellende is van een enkelblessure, hoopt deel te kunnen nemen aan de US Open 2023. Het laatste Grand Slam toernooi van het jaar begint op maandag 28 augustus.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: 174495 - Pixabay

“Het gaat iedere dag iets beter”

Dikke Rikkert, de manager van Van de Zandschulp, liet tegenover NU.nl weten dat het iedere dag iets beter gaat, maar dat de US Open wel een uitdaging gaat worden. “Hij vliegt donderdag naar Winston-Salem en er gaat een fysiotherapeut met hem mee. Per dag wordt zijn situatie gemonitord. Hij is pas net weer in training en zit nog altijd in de opbouw, maar woensdag zei hij dat het goed voelde.”

Voordat hij afreist naar New York maakt Van de Zandschulp eerst nog een tussenstop in Winston Salem. Komende week hoopt hij op het plaatselijke ATP-toernooi nog wat ritme op te kunnen doen. Vorig jaar bereikte Van de Zandschulp de halve finale op dit ATP 250 series event, wat betekent dat hij flink wat punten te verdedigen heeft voor de wereldranglijst.

Van de Zandschulp brak door op US Open

Mocht Van de Zandschulp toch niet voldoende fit blijken te zijn, dan eindigt het tennisjaar 2023 in een mineur. De Nederlander stond enkele maanden geleden nog in de finale van het ATP-toernooi van München, maar kreeg daarna te maken met blessures. Een goed resultaat op de US Open zou deze vervelende nasmaak weg kunnen nemen.

Dat de Nederlander goed uit de voeten kan op het Amerikaanse hardcourt hebben we in 2021 gezien. Als qualifier bereikte Van de Zandschulp de kwartfinale, waarin hij verloor van de latere winnaar Daniil Medvedev. Vorig jaar ging de Nederlander in de tweede ronde onderuit.

Dit jaar start de US Open op maandag 28 augustus. Vanaf aankomende maandag start het kwalificatietoernooi met daarin diverse Nederlandse tennissers.

Geselecteerd voor jou: