Home WTA Tour Rus treft Noha Akugue in finale WTA Hamburg

Rus treft Noha Akugue in finale WTA Hamburg

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Arantxa Rus (WTA-60) staat vandaag voor de vierde keer in twee maanden tijd in de finale van een graveltoernooi. Na overwinningen in La Bisbal, Den Haag en Contrexeville, is de 32-jarige Nederlandse nog één overwinning verwijderd van de titel in Hamburg. Om 13.30 uur is Noma Noha Akugue (WTA-207) de tegenstander.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Barescar90 - Pixabay

De linkshandige Rus bereikte de eindstrijd dankzij een overwinning op Daria Saville (WTA-225). Na het verliezen van de openingsset, stelde Rus orde op zaken door het tweede en derde bedrijf met 6-3 en 6-1 te winnen. Het betekende haar 39e overwinning op gravel in dit kalenderjaar. 

De 19-jarige Noha Akugue staat voor de eerste keer in haar nog jonge loopbaan in de finale van een WTA-toernooi. De speelster uit Duitsland bereikte de eindstrijd dankzij een straight sets overwinning op Diana Shnaider (WTA-101). Dat gravel haar beste ondergrond is blijkt ook uit eerdere resultaten, aangezien ze eerder deze maand ook in de halve finale van het tennistoernooi in Amstelveen stond.

Rus favoriet voor nieuwe titel

Gezien het grote verschil op de wereldranglijst en haar huidige vorm, is Rus aangewezen als favoriet voor de finale van het WTA-toernooi in Hamburg. Mocht de 32-jarige Nederlandse de finale ook daadwerkelijk winnen, dan zal ze rond plaats 43 uitkomen op de ranglijst. Indien ze verliest blijft ze steken op plaats 49. Ook dit betekent een verbetering van haar hoogste ranking op de WTA-ranglijst ooit.

Geselecteerd voor jou: