Home WTA Tour Rus verslaat Noha Akugue en wint eerste WTA-titel

Rus verslaat Noha Akugue en wint eerste WTA-titel

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

De eerste WTA-titel is een feit voor Arantxa Rus (WTA-60). In de finale van WTA Hamburg was de 32-jarige Nederlandse in straight sets te sterk voor thuisspeelster Noma Noha Akugue (WTA-207). Het werd 6-0 en 7-6 voor Rus, die hierdoor ook naar plaats 42 op de WTA-ranglijst stijgt. Hiermee verbetert ze direct haar hoogste ranking ooit, die ze een week eerder bereikte.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: planet_fox - Pixabay

Rus vloog in de eerste set uit de startblokken en wist in de tweede game haar tegenstander direct op love te breaken. Uiteindelijk lukte het haar om de set met 6-0 te winnen. In het tweede bedrijf lukte het Noha Akugue om een break te plaatsen, maar Rus trok de stand direct gelijk. In de tiende game kreeg de Nederlandse twee matchpoints, maar uiteindelijk moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Deze wist ze met 7-3 te winnen, waardoor haar eerste WTA titel een feit was.

“Een mooie finale”

Tegenover NOS liet Rus weten erg trots te zijn met haar eerste eindzege op een WTA-toernooi. “Na zoveel jaar behaal ik dan mijn eerste titel op dit niveau”, aldus Rus. “Daar ben ik trots op. Het voelde als een hele lange dag, dat kwam vooral omdat ik behoorlijk nerveus was.”

“Maar ik heb gewonnen en daar ben ik heel blij mee. Het was ook mooi dat ik goed tennis kon laten zien, al gold dat ook voor mijn tegenstandster. Ik vond het een mooie finale.”

Top 40 in zicht

Dankzij haar toernooioverwinning mag Rus weer de nodige punten bijschrijven voor de WTA ranking. Vorige week behaalde met plaats 60 haar hoogste positie ooit. Na het winnen van het graveltoernooi in Hamburg stijgt ze naar de 42e positie en is de top 40 bijna in zicht. Dit is ongekende luxe voor de linkshandige speelster, die normaal rond de 100e positie bivakkeert. 

Na het WTA-toernooi van Hamburg wordt het gravel tijdelijk ingeruild voor hardcourt. De komende weken staan namelijk in het teken van voorbereiding op de US Open 2023, die op maandag 28 augustus begint. Rus is dankzij haar positie rechtstreeks geplaatst en daarmee een van de Nederlandse deelnemers op de US Open.

Geselecteerd voor jou: