Home Davis Cup Brouwer debuteert in Nederlands Davis Cup team

Brouwer debuteert in Nederlands Davis Cup team

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Gijs Brouwer maakt volgende maand zijn debuut in het Nederlandse Davis Cup team. De nummer 147 van de wereld is samen met Tallon Griekspoor (ATP-25), Botic van de Zandschulp (ATP-47) en dubbelspecialisten Wesley Koolhof (ATP dubbel-1) en Matwe Middelkoop (ATP dubbel-36) opgeroepen voor de Davis Cup Finals.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Bogdan Glisik - Pexels

“Een goede aanvulling”

Captain Paul Haarhuis vindt dat de 27-jarige Brouwer een goede aanvulling is op de vaste kern van het Nederlandse team. “Hij heeft de afgelopen grandslams goede resultaten behaald en bevestigd dat hij dit niveau aankan”, vindt Haarhuis tegenover NOS.

De linkshandige tennisser, die op jonge leeftijd vanuit Houston naar Nederland verhuisde, speelde tot dusver twee Grand Slam toernooien. Hij debuteerde tijdens de US Open 2022 met een tweede ronde als eindstation en verloor onlangs in de eerste ronde van Wimbledon. Daarnaast bereikte hij op het ATP-toernooi van Houston de halve finale.

Zware poule voor Nederland

Het Nederlands Davis Cup team wacht een zware poulefase voor de Davis Cup Finals. Vanaf 12 september, vlak na afloop van de US Open Tennis, speelt Nederland achtereenvolgens tegen Finland, de Verenigde Staten en Kroatië. De twee beste landen in de poule mogen later dit jaar verder in de knock out fase, die wordt gespeeld in Valencia. Een wedstrijd in de groepsfase bestaat uit twee singles en een dubbel.

“We hebben met sterke single- en dubbelspelers een compleet team. Maar het wordt een hele klus om bij de eerste twee in de groep te eindigen. We zullen een absolute teamprestatie moeten leveren”, aldus Haarhuis.

Vorig jaar lukte het Nederland om de knock out fase te bereiken. Toen strandde Oranje in de kwartfinale tegen Australië. 

Geselecteerd voor jou: