Home Roland Garros Loting Roland Garros 2023: Van de Zandschulp en Griekspoor treffen qualifier

Loting Roland Garros 2023: Van de Zandschulp en Griekspoor treffen qualifier

by Casper
Roland Garros nieuws 3 - TennisFreakz

Zondag gaat in Parijs de 122e editie van Roland Garros van start. Botic van de Zandschulp (WTA-30) en Tallon Griekspoor (ATP-39) zijn vanwege hun positie op de ATP ranglijst rechtstreeks toegelaten en beginnen beide tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Arantxa Rus (WTA-113) voegde zich via het kwalificatietoernooi als derde Nederlandse tennisser toe aan het speelveld. Zij gaat spelen tegen Julia Grabher (WTA-74).

Roland Garros nieuws 3 - TennisFreakz
Bron: Cynthiamcastro - Pixabay

Voor de 27-jarige Van de Zandschulp is het de derde keer dat hij in actie komt het prachtige tenniscomplex Stade Roland Garros. De tennisser uit Veenendaal maakte in 2021 als qualifier zijn debuut en bereikte direct de tweede ronde. Vorig jaar was de derde ronde het eindstation. Als hij deze lijn voortzet komt de rechtshandige tennisser dit jaar tot de laatste zestien. Zijn jacht op een plaats in de vierde ronde begint hij tegen Thiago Agustin Tirante (ATP-153) uit Argentinië.

De een jaar jongere Griekspoor debuteerde vorig jaar op het gravel in Parijs. De huidige nummer 39 van de ATP ranglijst wist toen in vier sets te winnen van de geplaatste Alejandro Davidovich Fokina, maar verloor van Brandon Nakashima uit Amerika. Dit jaar ontmoet hij Pedro Martinez (ATP-135) in de eerste ronde.

Vier Belgische tennissers op Roland Garros

Naast de Nederlandse inbreng, zijn er ook vier Belgische tennissers die afreizen naar Parijs. De loting van Roland Garros heeft David Goffin (ATP-113) gekoppeld aan de als dertiende geplaatste Hubert Hurkacz (ATP-13) uit Polen. Vorig jaar troffen de twee elkaar ook tijdens Roland Garros. In de derde ronde was Hurkacz met 3-0 in sets te sterk.

Daarnaast komen Elise Mertens (WTA-28), Ysaline Bonaventure (WTA-81) en Maryna Zanevska (WTA-88) in actie. Mertens is favoriet tegen Viktoria Hruncakova (WTA-136), dit geldt niet voor de andere twee Belgische tennissers die gaan spelen tegen Anna Blinkova (WTA-66) en Yulia Putintseva (WTA-61).

Roland Garros 2023 programma

De order of play voor de eerste speeldag wordt uiterlijk morgen bekendgemaakt. Op zondag 28 en maandag 29 mei staan de eerste ronde van het heren en vrouwen enkelspel op het programma. De Nederlandse en Belgische deelnemers komen op deze dagen dus voor de eerste keer in actie.

Geselecteerd voor jou: