Home Roland Garros Recordkampioen Nadal ontbreekt voor het eerst sinds 2005 op Roland Garros

Recordkampioen Nadal ontbreekt voor het eerst sinds 2005 op Roland Garros

by Casper
Rafael Nadal - TennisFreakz

Rafael Nadal reist dit jaar niet af naar Parijs voor Roland Garros. De veertienvoudig winnaar van het belangrijkste graveltoernooi ter wereld heeft nog teveel last van een hardnekkige heupblessure. Het is de eerste keer sinds 2005 dat ‘Rafa’ niet in actie komt op het gemalen baksteen in Parijs.

Door zijn afmelding verliest Nadal, vorig jaar nog de winnaar van Roland Garros, veel punten voor de ATP Ranking. Hierdoor zakt de Spaanse tennisser voor het eerst sinds 20 jaar naar een plaats buiten de top 100.

Rafael Nadal - TennisFreakz
Bron: moerschy - Pixabay

Lange rustpauze voor Nadal

Om alle geruchten over zijn gezondheid en toekomstplannen de kop in te drukken, hield de voormalig nummer één donderdag een speciale persconferentie.

Ondanks alle fysieke tegenslagen heeft Nadal de hoop op een terugkeer naar de tennisbaan nog niet opgegeven, maar hij neemt wel een langere pauze. “Ik weet niet wanneer ik terugkom. Misschien over twee, drie, vier maanden? Ik weet het echt niet. Ik kan de toekomst niet voorspellen en volg nu mijn gevoel.”

Word 2024 het afscheidsjaar van Nadal?

In 2024 zal hij hoogstwaarschijnlijk voor het laatst in actie komen op de tennisbaan, zo vertelde Nadal. “Ik stop nu voorlopig om mezelf de mogelijkheid te geven om volgend jaar in ieder geval te kunnen genieten en competitief te zijn. Dat is nu niet mogelijk.”

Volgend jaar zou een fitte Nadal kunnen strijden voor zijn vijftiende titel op Roland Garros en een tweede gouden medaille op de Olympische Spelen, na zijn overwinning in 2008. De Olympische Spelen worden in 2024 gehouden in Parijs, waar ook het tennistoernooi plaatsvindt op de gravelbanen van Roland Garros.

Nadal wilde begrijpelijkerwijs nog geen definitieve beslissing nemen over zijn deelname. “Het is moeilijk voor mij om te voorspellen hoe mijn fysieke gesteldheid dan zal zijn. Ik denk dat het beter is om alle opties open te houden, hoewel ik natuurlijk graag zou willen deelnemen aan de Spelen.

Geselecteerd voor jou: