Home Roland Garros Brouwer ontmoet Ficovich in kwalificaties Roland Garros

Brouwer ontmoet Ficovich in kwalificaties Roland Garros

by Casper
Roland Garros nieuws - TennisFreakz

Na overwinningen van Arantxa Rus, Lesley Pattinama Kerkhove en Jesper de Jong is het vandaag de beurt aan Gijs Brouwer in het kwalificatietoernooi van Roland Garros 2023. Lukt het de in Amerika geboren Nederlander, momenteel de nummer 138 van de ATP ranking, om de tweede ronde te bereiken? 

Roland Garros nieuws - TennisFreakz
Bron: Sam Hojati - Unsplash

Tennissend Nederland maakte afgelopen februari pas echt kennis met de inmiddels 27-jarige Brouwer. De linkshandige tennisser kreeg een wildcard voor het ABN AMRO Open en verraste vriend en vijand door de kwartfinale te bereiken. Vorige maand verbeterde Brouwer deze prestatie door op het ATP 250 toernooi van Houston zelfs door te stoten tot de halve finale. Gezien zijn goede spel zou een eerste ronde wedstrijd tegen Juan Pablo Ficovich (ATP-224) eigenlijk geen problemen moeten opleveren, al weet je het tegen Argentijnse gravelbijters natuurlijk nooit helemaal zeker.

Wickmayer hoopt op eerste Roland Garros in vijf jaar

Onder de Belgische tennissers die vandaag in actie komen bevindt zich onder andere Yanina Wickmayer (WTA-140). De inmiddels 33-jarige speelster stond ruim 10 jaar geleden nog op de twaalfde plaats van de WTA-ranglijst, maar is de laatste jaren ver weggezakt. Anderhalve week geleden wist ze nog wel een ITF-toernooi in Slowakije te winnen op gravel, waardoor ze toch met enig vertrouwen is afgereisd richting Parijs. Haar jacht op een plaats in het hoofdtoernooi van Roland Garros begint ze met een wedstrijd tegen Ana Konjuh (WTA-172) uit Kroatië. 

Roland Garros programma dinsdag 23 mei

Ook vandaag komen verschillende Nederlandse en Belgische tennissers spelen in actie in de kwalificaties van Roland Garros 2023. Bekijk hieronder het programma.

Nederlandse tennissers

10.00 uur: Arianne Hartono (WTA-224) – Sara Bejlek (WTA-180)
12.00 uur: Gijs Brouwer (ATP-138) – Juan Pablo Ficovich (ATP-224)

Belgische tennissers

11.45 uur: Raphael Collignon (ATP-210) – Aleksandar Vukic (ATP-95)
13.30 uur: Michael Geerts (ATP-250) – Pavel Kotov (ATP-121)
17.00 uur: Marie Benoit (WTA-221) – Erika Andreeva (WTA-147)
18.00 uur: Yanina Wickmayer (WTA-140) – Ana Konjuh (WTA-172)

Geselecteerd voor jou: