Home Roland Garros Twee Nederlanders rechtstreeks toegelaten tot hoofdtoernooi Roland Garros

Twee Nederlanders rechtstreeks toegelaten tot hoofdtoernooi Roland Garros

by Casper
Roland Garros nieuws - TennisFreakz

Over precies twee weken gaat in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. In de deelnemerslijst van het enkelspel zien we twee Nederlanders die al zeker zijn van een plaats in het hoofdtoernooi: Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. Daarnaast zijn er een groot aantal Nederlanders actief in het kwalificatietoernooi, dat op 22 mei van start gaat.

Roland Garros nieuws - TennisFreakz
Bron: Barescar90 - Pixabay

Derde Roland Garros voor Van de Zandschulp

Voor de 27-jarige Van de Zandschulp is het de derde keer dat hij in actie komt op het gemalen baksteen in Parijs. In 2021 bereikte hij het hoofdtoernooi via de kwalificaties. In zijn eerste wedstrijd versloeg hij, na een 0-2 achterstand in sets, de als negentiende geplaatste Hubert Hurkacz. In de tweede ronde bleek Alejandro Davidovich Fokina in vijf sets te sterk. 

Tijdens de editie van 2022 wist Van de Zandschulp, toen als 26e geplaatst, na overwinningen op Pavel Kotov en Fabio Fognini zelfs de derde ronde te bereiken. Niemand minder dan Rafael Nadal, de latere Roland Garros winnaar, was hierin met 6-3 6-2 en 6-4 te sterk.

Griekspoor verwacht volledig fit te zijn voor Roland Garros

Griekspoor staat dit jaar voor de tweede keer in het hoofdtoernooi van Roland Garros. De rechtshandige tennisser heeft alleen geen ideale voorbereiding voor het tweede Grand Slam toernooi van het jaar. Tijdens het Masters-toernooi van Madrid liep Griekspoor namelijk een enkelblessure op, waardoor hij zich af moest melden voor het ATP 1000-toernooi van Rome. Over een week hoopt de Nederlander in Genéve nog wel wedstrijdritme op te doen voor de start van Roland Garros.

Rus en Van Rijthoven in kwalificatietoernooi Roland Garros

Mogelijk blijft de Nederlandse enclave in het hoofdtoernooi van Roland Garros niet beperkt tot Van de Zandschulp en Griekspoor. Diverse Nederlandse tennissers hopen via de kwalificaties door te stromen tot het hoofdschema. Hiervoor moeten drie rondes worden overleefd.

Arantxa Rus en Lesley Pattinama Kerkhove komen in actie bij het kwalificatietoernooi van de vrouwen. Daarnaast doen ook Gijs Brouwer, Tim van Rijthoven en Jelle Sels een gooi naar het hoofdtoernooi van Roland Garros.

Geselecteerd voor jou: