Home Roland Garros Nadal nog niet zeker over deelname aan Roland Garros

Nadal nog niet zeker over deelname aan Roland Garros

by Casper
Rafael Nadal - TennisFreakz

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Rafael Nadal later deze maand aan de start van Roland Garros 2024 verschijnt. De 37-jarige Spanjaard vertelde dit na afloop van zijn verloren vierde ronde wedstrijd op het ATP-toernooi van Madrid.

Rafael Nadal - TennisFreakz
Bron: moerschy - Pixabay

Nadal verliest van Lehecka

Voor ‘Rafa’ was ATP Madrid het derde toernooi van dit kalenderjaar, nadat hij bijna een jaar uit de roulatie was met een blessure. Na overwinningen op Darwin Blanch, Alex de Minaur en Pedro Cachin, ging hij met 7-5 en 6-4 onderuit tegen Jiri Lehecka uit Tsjechië. 

Nadat de publiekslieveling, die mogelijk bezig is aan zijn laatste jaar als professional, onder luidt applaus de baan verliet, liet hij weten dat het nog niet zeker is of hij deelneemt aan Roland Garros. Het verloop van ATP Rome, dat komende week begint, moet hier uitsluitsel in geven.

Roland Garros 2024

Roland Garros begint dit jaar op zondag 26 mei. Voor Nadal en zijn fans is het te hopen dat de Spanjaard mee kan doen aan ‘zijn’ Grand Slam toernooi. De beste gravelspeler aller tijden won Roland Garros tussen 2005 en 2022 maar liefst veertien keer, maar moest vorig jaar wegens een blessure afzeggen. In zijn laatste jaar als prof zou het enorm jammer zijn als Nadal opnieuw niet in actie kan komen op zijn geliefde gravel.

Geselecteerd voor jou: