Home Roland Garros Roland Garros 2024 deelnemers bekend: Rafael Nadal doet mee!

Roland Garros 2024 deelnemers bekend: Rafael Nadal doet mee!

by Casper
Tennis nieuws

Op maandag 20 mei gaat in Parijs Roland Garros 2024 van start. Traditiegetrouw heeft de toernooiorganisatie vijf weken voor de start van het tweede Grand Slam toernooi van het jaar de deelnemerslijsten bekendgemaakt. Bij de heren zien we naast Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp ook de naam van veertienvoudig winnaar Rafael Nadal, die gebruik maakt van zijn protected ranking, terug.

Tennis nieuws
Bron: roms003 - Pixabay

Terugkeer van gravelkampioen Nadal

Nadal was het grootste deel van 2023 geblesseerd en maakte aan het begin van 2024 zijn rentree in Brisbane. Hier verloor de inmiddels 37-jarige Spanjaard in de kwartfinale, waarna hij opnieuw kampte met een kwetsuur. De Australian Open moet hij aan zich voorbij laten gaan, maar inmiddels staan alle seinen op groen voor deelname aan Roland Garros.

Ter voorbereiding op Roland Garros kwam ‘Rafa’ in actie op het graveltoernooi van Barcelona. Na een eenvoudige overwinning op Flavio Cobolli, verloor hij in de tweede ronde van Alex de Minaur. Deze week komt Nadal in actie op het Masters-toernooi van Madrid. De pas 16-jarige Darwin Blanch uit Amerika is zijn eerste tegenstander.

Grote namen op Roland Garros

Naast veertienvoudig winnaar Nadal komen er volgende maand nog meer grote namen in actie op de gravelbanen van Stade Roland Garros. Dit geldt onder meer voor Novak Djokovic, die zijn titel van vorig jaar hoopt te prolongeren. De Serviër, drievoudig winnaar in Parijs, zal de meeste concurrentie gaan krijgen van Carlos Alcaraz en Jannik Sinner.

Nishikori maakt gebruik van PR

Een andere oude bekende die we terugzien in Parijs is Kei Nishikori. De Japanner speelde tussen 2014 en 2019 zijn beste tennis, maar heeft in de afgelopen twee jaar geen Grand Slam wedstrijd meer gespeeld. Dankzij een protected ranking kan hij deelnemen aan Roland Garros 2024. Andere spelers die gebruik maken van een PR zijn Marin Cilic, Denis Shapovalov en Soonwoo Kwon.

 

 

Geselecteerd voor jou: