Home Wimbledon Twee Nederlandse duo’s in kwartfinale Wimbledon dubbelspel

Twee Nederlandse duo’s in kwartfinale Wimbledon dubbelspel

by Casper
Wimbledon nieuws - TennisFreakz

Wimbledon is langzaam aanbeland in de laatste fase van het toernooi. In het enkelspel zijn de Nederlandse spelers al een aantal dagen uitgeschakeld, maar in het dubbelspel maken nog twee duo’s met Nederlanders kans op de titel. Vandaag spelen zij in de kwartfinale op het heilige gras in Londen.

Wimbledon nieuws - TennisFreakz
Bron: Carlo Bazzo - Unsplash

Het volledig ‘Oranje duo’ dat vandaag in actie komt is Tallon Griekspoor samen met Bart Stevens. Om 16.30 uur Nederlandse tijd gaan zij spelen tegen de ervaren Rohan Bopanna en Matthew Ebden, één van de twee titelverdedigers van vorig jaar.

Met het bereiken van de kwartfinale in het dubbelspel kan Griekspoor toch nog met een goed gevoel terugkijken op Wimbledon. De verwachtingen voor de Nederlander waren hooggespannen, aangezien hij een enorm goede voorbereiding kende met onder andere een ATP-titel in Rosmalen. De 27-jarige Nederlander werd in het enkelspel echter al in de eerste ronde uitgeschakeld door Marton Fucsovic.

De twee jaar jongere Stevens is vooral actief in het dubbelspel en stond dit jaar al in vijf ATP Challenger finales, waarvan hij er een wist te winnen. Dankzij deze mooie reeks op Wimbledon komt hij voor de eerste keer in zijn carrière de top 100 van het dubbelspel binnen. Mocht de halve finale bereikt worden, dan stijgt hij zelfs naar een top 60 positie.

Koolhof stijgt naar nummer één positie

Eerder op de middag komt Wesley Koolhof met zijn dubbelpartner Neil Skupski in actie. Zij gaan spelen tegen Ariel Behar en Adam Pavlasek. Door het bereiken van de laatste acht in het Wimbledon dubbelspel stijgt het Nederland / Britse duo aanstaande maandag weer naar de eerste positie op de ATP dubbelranglijst. 

Vorig jaar bereikten Koolhof en Skupski de derde ronde in Londen, waardoor zij deze prestatie al hebben verbeterd. Tegenstander Behar strandde vorig jaar in de eerste ronde, terwijl zijn partner niet in actie kwam. 

Op basis van eerdere prestaties en de geplaatste status van Koolhof / Skupski, zijn zij de gedoodverfde favoriet voor het bereiken van de halve finale. Mochten zij dit ook daadwerkelijk bereiken, dan ligt er voor het duo al 150.000 Britse ponden aan prijzengeld klaar.

Programma Wimbledon vandaag: woensdag 12 juli

Heren enkelspel – kwartfinales
15.30 uur: Daniil Medvedev (ATP-3) – Christopher Eubanks (ATP-32)
16.00 uur: Carlos Alcaraz (ATP-1) – Hoger Rune (ATP-6)

Heren dubbelspel – kwartfinales
13.30 uur: Wesley Koolhof / Neal Skupski – Ariel Behar / Adam Pavlasek
16.30 uur: Tallon Griekspoor / Bart Stevens – Rohan Bopanna / Matthew Ebden

Dames enkelspel – kwartfinales
14.00 uur: Madison Keys (WTA-18) – Aryna Sabalenka (WTA-2)
14.30 uur: Ons Jabeur (WTA-6) – Elena Rybakina (WTA-3)

Geselecteerd voor jou: