Home Wimbledon Wimbledon 2024: Deze 104 heren zijn rechtstreeks geplaatst

Wimbledon 2024: Deze 104 heren zijn rechtstreeks geplaatst

by Casper
Wimbledon nieuws - TennisFreakz

Vandaag is de deelnemerslijst van het heren enkelspel voor Wimbledon 2024 bekendgemaakt. Voor 104 spelers geldt dat ze zeker zijn van deelname. De overige 24 plaatsen worden aangevuld met spelers uit het kwalificatietoernooi en spelers die een wildcard ontvangen vanuit de toernooiorganisatie.

Zie ook: Deelnemers Wimbledon 2024 bij de vrouwen

Wimbledon nieuws - TennisFreakz
Bron: Carlo Bazzo - Unsplash

De volledige deelnemerslijst van de heren is op de officiële Wimbledon website te bekijken. De loting voor Wimbledon vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 juni. Op dat moment is bekend tegen wie wereldtoppers als Carlos Alcaraz, Jannik Sinner en Novak Djokovic gaan spelen in de eerste ronde. 

Nadal maakt gebruik van protected ranking

Onder de 104 spelers zien we ook Rafael Nadal terug. De voormalig winnaar van het belangrijkste tennistoernooi van het jaar maakt gebruik van zijn protected ranking (PR). Hierdoor is hij zeker van deelname. Ook Pablo Carreno Busta, Denis Shapovalov, Kei Nishikori, Soonwoo Kwon en Dominic Stricker maken gebruik van deze status. Dit heeft als gevolg dat onder andere Botic van de Zandschulp veroordeeld is tot het spelen van het Wimbledon kwalificatietoernooi.

Griekspoor heeft mogelijk geplaatste status

Een Nederlander die zich wel rechtstreeks heeft geplaatst is Tallon Griekspoor. De beste Nederlandse tennisser van dit moment staat op moment van cut off op de 29e plaats. Deze positie geeft vooralsnog recht op een geplaatste status, maar hiervoor moet hij nog wel een goed resultaat zien te behalen op Roland Garros en Libema Open. Op het grastoernooi van Rosmalen heeft Griekspoor zelfs een titel te verdedigen. Mocht de Nederlander in de komende weken geen goede resultaten behalen, dan bestaat de kans dat hij in de eerste ronde van Wimbledon direct een wereldtopper treft.

Geselecteerd voor jou: