Home Wimbledon Nederlanders uitgeschakeld in enkelspel Wimbledon

Nederlanders uitgeschakeld in enkelspel Wimbledon

by Casper
Wimbledon nieuws - TennisFreakz

Na Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer, is ook het doek voor Botic van de Zandschulp gevallen op Wimbledon. De 27-jarige Nederlander won gisteren nog zijn eerste ronde wedstrijd, maar moest vandaag zijn meerdere erkennen in Alejandro Davidovich Fokina uit Spanje.

Wimbledon nieuws - TennisFreakz
Bron: Carlo Bazzo - Unsplash

Van de Zandschulp begon zwak aan de wedstrijd en leverde de openingsset in snelvaart met 6-1 in. In het tweede bedrijf was de Nederlander juist de sterkere van de twee. Met 6-2 trok Van de Zandschulp de stand in evenwicht. Door veel slordigheden lukte het de nummer 44 van de wereld niet om de wedstrijd volledig te kantelen. Uiteindelijk was het Davidovich Fokina die set drie en vier won. In de derde ronde gaat de Spanjaard, die nog nooit verder kwam dan de laatste 32, spelen tegen Holger Rune. 

Brouwer verliest met opgeheven hoofd tegen Zverev

Voor Brouwer zat het Wimbledon-debuut er al na één wedstrijd op. De linkshandige tennisser bereikte het hoofdschema via de kwalificaties en werd hierin gekoppeld aan voormalig top 3-speler Alexander Zverev. In de wedstrijd die, vanwege hevige regenval, pas op donderdag werd gespeeld, liet Brouwer veel mooie dingen zien. De eerste set verloor de Nederlander met 6-4, waarna hij in de tweede set zelfs setpunten kreeg. Deze verzilverde Brouwer helaas niet, waarna de tiebreak richting Zverev ging. Ook het derde bedrijf moest beslist worden via een tiebreak en opnieuw was het de Duitser die aan het langste eind trok.

Geselecteerd voor jou: