Home WTA Tour Rus en Schuurs snel klaar in Guadalajara

Rus en Schuurs snel klaar in Guadalajara

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Voor Arantxa Rus (WTA-47) en Demi Schuurs (geen single rating) zit het WTA-toernooi in het Mexicaanse Guadalajara er al na de eerste ronde op. Rus verloor van Aliaksandra Sasnovich (WTA-102) en Schuurs ging onderuit tegen Martina Trevisan (WTA-53).

Bron: Mario Gogh - Unsplash

Van de 32-jarige Rus is algemeen bekend dat ze haar minste overwinningen behaald op hardcourt. Ondanks een snelle nederlaag op de US Open koos de linkshandige tennisster er toch nog voor om een hardcourttoernooi te spelen. Tegen de lager geklasseerde Sasnovich kende Rus een zwak begin en ze verloor de eerste set dan ook met 6-1. In het tweede bedrijf kreeg Rus de kans om de set uit te serveren, maar deze was niet aan haar besteed. Uiteindelijk verloor ze de tiebreak en daarmee de wedstrijd.

Geen succes voor Schuurs

Schuurs was een opvallende naam in het bracket van het enkelspel. De oudere zus van voetballer Per Schuurs is gespecialiseerd in het dubbelspel en speelt daarom vrijwel geen single wedstrijden. Via de kwalificaties slaagde ze er op knappe wijze in om het hoofdtoernooi te bereiken, maar lang heeft ze hier niet van kunnen genieten. Tegen Trevisan wist ze nog op een 2-1 voorsprong te komen in de openingsset, maar vervolgens verloor ze elf games op rij.

Gelukkig voor Schuurs blijft het niet bij deze nederlaag in Guadalajara. Samen met Angela Kulikov (WTA dubbel-100) komt ze ook in actie in het dubbelspel.