Home ATP Tour Grasseizoen van start met Libema Open in Rosmalen

Grasseizoen van start met Libema Open in Rosmalen

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Een dag nadat Djokovic geschiedenis schreef met het winnen van Roland Garros, verruild de tenniswereld het gravel een aantal weken in voor gras. Dit betekent ook dat tennisliefhebbers een week lang kunnen genieten van Libema Open op het terrein van Autotron in Rosmalen. Titelverdediger Tim van Rijthoven doet vanwege een blessure helaas niet mee en gaat hierdoor de nodige posities op de wereldranglijst inleveren.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Skitterphoto - Pixabay

Ook Botic van de Zandschulp komt niet in actie op het ATP-toernooi van Rosmalen. De nummer één van Nederland heeft nog teveel hinder van een voetblessure. Nederlandse tennissers die wel in actie komen in het heren enkelspel zijn Tallon Griekspoor en Gijs Brouwers. Griekspoor, als zesde geplaatst, speelt in de eerste ronde tegen Mikael Ymer en Brouwers, die dankzij een wildcard zijn opwachting mag maken, treft Rinky Hijikata.

Venus Williams blikvanger tijdens Libema Open

Naast de ATP-variant, kent het Libema Open ook een WTA-toernooi. Lesley Kerkhove Pattinama is dit jaar de enige Nederlandse in het vrouwentoernooi. Tegenstander in de eerste ronde is Kimberly Birrell uit Australië.

De meeste ogen zijn echter gericht op de inmiddels 42-jarige Venus Williams, die voor het eerst in actie komt in Rosmalen. De oudere zus van de inmiddels gestopte Serena gaat in de eerste ronde spelen tegen de 25 jaar jongere(!) Celine Naef. 

Overige ATP- en WTA-toernooien deze week

Het Libema Open is deze week natuurlijk niet het enige toernooi op de ATP en WTA Tour. Ook in Stuttgart (ATP 250) en Nottingham (WTA 250) worden grastoernooien georganiseerd ter voorbereiding op het belangrijkste tennistoernooi van het jaar: Wimbledon 2023. Het derde Grand Slam toernooi van het seizoen vindt dit jaar plaats van maandag 3 t/m zondag 16 juli in Londen.

Geselecteerd voor jou: