Home ATP Tour Italian Open 2024: Deze Nederlanders doen mee in Rome

Italian Open 2024: Deze Nederlanders doen mee in Rome

by Casper
Prijzengeld ATP Rome - TennisFreakz.nl

Enkele dagen na afloop van het Mutua Madrid Open gaat in Rome het volgende grote graveltoernooi van start. Met Tallon Griekspoor (ATP-26) en Arantxa Rus (WTA-49) zijn twee Nederlandse spelers zeker van deelname. Voor Rus geldt dat ze vandaag direct in actie komt in de eerste ronde.

Lees ook: Dit is het prijzengeld voor ATP Rome 2024

Prijzengeld ATP Rome - TennisFreakz.nl
Bron: Paolo Bendandi - Unsplash

Rus treft Osorio

Om 15.50 uur gaat de 33-jarige Nederlandse spelen tegen Camila Osorio (WTA-64) uit Colombia. Voor Rus is het de derde keer dat ze in actie komt op een van de laatste voorbereidingstoernooien op Roland Garros. Haar beste resultaat boekte ze in 2020, toen ze in de eerste ronde te sterk was voor Iga Swiatek. Vorig jaar was de eerste ronde het eindstation. Tegenstander Osorio deed het vorig jaar een stuk beter, aangezien ze de laatste zestien bereikte. De Colombiaanse wordt, ondanks een lagere positie op de WTA-ranglijst, dan ook gezien als favoriet in deze wedstrijd.

Griekspoor heeft geplaatste status

In het herentoernooi zien we dat Griekspoor opnieuw een geplaatste status heeft. Hierdoor is hij al zeker van een plaats in de tweede ronde. Hierin gaat hij spelen tegen Arthur Rinderknech (ATP-73) of een qualifier. De 27-jarige Nederlander bereikte vorige week de vierde ronde in Madrid, waarin hij verloor van de latere winnaar Andrey Rublev. 

Naast Griekspoor zien we mogelijk ook Botic van de Zandschulp terug in het hoofdschema van ATP Rome. De huidige nummer 112 speelt vandaag zijn beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Facundo Bagnis (ATP-119) uit Argentinië. Bij winst staat hij voor het derde achtereenvolgende jaar in het hooftoernooi. Mocht hij niet winnen, dan moet de 28-jarige Nederlander opnieuw punten inleveren voor de ATP-ranglijst, aangezien hij vorig jaar de tweede ronde bereikte.

ATP Rome begint woensdag

In tegenstelling tot het WTA-toernooi, begint morgen het herentoernooi in Rome. Het speelschema wordt later vandaag bekend gemaakt.

Geselecteerd voor jou: