Home ATP Tour Deze mannelijke tennissers hebben het meeste prijzengeld verdiend in 2023

Deze mannelijke tennissers hebben het meeste prijzengeld verdiend in 2023

by Casper
Tennis nieuws

Het tennisjaar 2023 is ten einde, waardoor het tijd is om de balans op te maken. Ook dit jaar werd er weer een vermogen aan prijzengeld verdeeld onder de tennissers, maar welke tennisser mocht het meeste bijschrijven op zijn rekening? Je leest het in dit artikel, waarin we stilstaan bij de top 10 tennissers met het meeste prijzengeld in 2023.

Tennis nieuws
Bron: Botana - Pixabay

Djokovic verdiende meeste prijzengeld in 2023

Het moge duidelijk zijn dat Novak Djokovic dit jaar het meeste prijzengeld heeft verdiend. De Serviër was dit jaar, waarin hij alweer 36 jaar werd, fenomenaal op de grote toernooien. Hij begon het seizoen met het winnen van de Australian Open, waarna hij ook Roland Garros en de US Open won.  Op Wimbledon bereikte hij de finale, maar moest hij na een fantastisch gevecht zijn meerdere erkennen in Carlos Alcaraz. Ook tijdens de ATP Finals etaleerde ‘Djoko’ zijn klasse met een eindzege. Het leverde hem dit tennisjaar bijna 16 miljoen dollar op aan prijzengeld.

Ook Alcaraz eindigde dit jaar in de dubbele cijfers. De pas 20-jarige Spanjaard mocht 10.7 miljoen dollar bijschrijven op zijn rekening. Het grootste deel van dit prijzengeld verdiende hij met zijn eindzege op Wimbledon. Daniil Medvedev maakt de top drie compleet met 9.23 miljoen aan prijzengeld. Jannik Sinner, die dit jaar zijn absolute doorbraak beleefde eindigt op 8.29 miljoen dollar.

Top 10 tennissers met meeste prijzengeld in 2023

PositieSpelerPrijzengeld in $
1Novak Djoković15.9M
2Carlos Alcaraz10.7M
3Daniil Medvedev9.23M
4Jannik Sinner8.29M
5Andrey Rublev5.12M
6Alexander Zverev4.82M
7Stefanos Tsitsipas4.7M
8Holger Rune4.14M
9Hubert Hurkacz3.8M
10Taylor Fritz3.38M

Griekspoor in top 30 verdiend prijzengeld

De eerste Nederlandse tennisser op de lijst met het meest verdiende prijzengeld is Tallon Griekspoor. De Nederlander won dit jaar twee ATP-toernooien en eindigt hierdoor op 1.5 miljoen Amerikaanse dollars aan prijzengeld. Naast deze som aan prijzengeld heeft Griekspoor dit seizoen ook veel ATP-punten verdiend, aangezien we hem terugzien op de 23e positie op de ATP-ranglijst.

Daarnaast heeft Botic van de Zandschulp ook nipt het miljoen aangetikt als we kijken naar het prijzengeld in 2023. De Nederlander kende een matige start van het seizoen, maar heeft richting het einde van het jaar zijn vorm weer gevonden. 

Geselecteerd voor jou: