Home ATP Tour ATP Winston Salem met Griekspoor en Van de Zandschulp

ATP Winston Salem met Griekspoor en Van de Zandschulp

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Vandaag begint in Winston Salem het plaatselijke ATP toernooi, waar 250 punten voor de wereldranglijst zijn te verdienen. Met Tallon Griekspoor (ATP-25) en Botic van de Zandschulp (ATP-47) staan er twee Nederlanders in de main draw. Beiden hopen nog extra zelfvertrouwen op te doen voor de US Open, die op maandag 28 augustus start.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Brands&People - Unsplash

Loting ATP Winston Salem

De main draw voor het ATP-toernooi van Winston Salem heeft inmiddels plaatsgevonden. Het hardcourttoernooi bestaat uit 48 spelers in het enkelspel, wat betekent dat zestien spelers een bye hebben in de eerste ronde.

Griekspoor is als tweede geplaatst tijdens het Winstom-Salem Open. In de tweede ronde gaat hij spelen tegen de winnaar van het duel tussen Nuno Borges (ATP-79) en Jack Draper (ATP-123). De eerste geplaatste speler die hij tegen kan komen is Emil Ruusuvuori (ATP-60) uit Finland.

Ook Van de Zandschulp heeft een beschermde status. De Nederlander, die ondanks een enkelblessure toch naar Amerika is afgereisd, neemt het in de tweede ronde op tegen Arthur Rinderknech (ATP-64) of voormalig US Open winnaar Dominic Thiem (ATP-83).

$850.000 aan prijzengeld bij ATP Winston Salem

Ook deze week is er weer een mooi geldbedrag te winnen. De winnaar van het ATP 250 toernooi ontvangt namelijk $104.460. Voor de verliezend finalist ligt er een cheque klaar van bijna $60.000. Benieuwd naar het volledige overzicht van prijzengeld? Bekijk de ATP Winston Salem pagina.

Geselecteerd voor jou: