Home ATP Tour Van de Zandschulp en Haase verliezen dubbelfinale in Rome

Van de Zandschulp en Haase verliezen dubbelfinale in Rome

by Casper
Tennis gravel

Botic van de Zandschulp en Robin Haase zijn er niet in geslaagd om hun succesvolle week in Rome om te zetten in toernooiwinst. In de dubbelfinale van het ATP 1000 toernooi in Rome moesten zij met 7-5 en 6-1 hun meerdere erkennen in het duo Hugo Nys en Jan Zielinski. 

Het duo Van de Zandschulp / Haase kende een erg succesvolle week bij het Masters toernooi in Rome. Na vier overwinningen op rij, waaronder een knappe zege op Wesley Koolhof en Neal Skurukspi, stonden zij in de finale. Hierin bleken dubbelspecialisten Nys en Zielinski, die eerder dit jaar nog in de finale stonden van de Australian Open, een maatje te groot. 

Goede generale voor Van de Zandschulp

Voor Van de Zandschulp is het ATP 1000 toernooi in Rome een goede generale op Roland Garros, dat op zondag 28 mei van start gaat. De 27-jarige Nederlander, momenteel op de 30e plaats van de ATP ranglijst, heeft namelijk flink wat uren kunnen maken in het dubbelspel.

In het enkelspel wil het echter nog niet vlotten voor Van de Zandschulp. Na een verloren finale in München, verloor de Nederlander tijdens de ATP 1000 toernooien van Madrid en Rome al in de eerste ronde in het enkelspel. In Madrid was Aslan Karatsev (ATP-53) met 2-0 in sets te sterk en in Rome ging Van de Zandschulp met 2-0 onderuit tegen Laslo Djere (ATP-62). Gezien zijn huidige plaats op de ATP ranglijst zijn dit normaliter tegenstander waarvan hij hoort te winnen. Na een week rust zal de Nederlander alles op alles moeten zetten om zijn geplaatste status waar te maken in Parijs.

Geselecteerd voor jou: