Home Roland Garros Rus nog een overwinning verwijderd van hoofdtoernooi Roland Garros

Rus nog een overwinning verwijderd van hoofdtoernooi Roland Garros

by Casper
Roland Garros nieuws - TennisFreakz

Arantxa Rus (WTA-113) staat op de rand van het hoofdtoernooi van Roland Garros 2023. De 31-jarige Nederlandse speelt deze ochtend om 11.00 uur haar beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Moyuka Uchijima (WTA-145). Het is de eerste keer dat de twee elkaar treffen.

Roland Garros nieuws - TennisFreakz
Bron: Valentin Balan - Unsplash

Mocht Rus het hoofdtoernooi in Parijs bereiken, dan wordt het haar negende deelname aan Roland Garros. De linkshandige speelster maakte haar debuut in 2009 op 18-jarige leeftijd en wist direct de tweede ronde te bereiken. Haar beste prestatie is een plek bij de laatste zestien in 2012. Destijds stond Kaia Kanepi in de weg voor een plaats in de kwartfinale.

Roland Garros programma vrijdag 26 mei

Op de slotdag van de kwalificaties voor Roland Garros 2023 komt er met Rus om 11.00 uur nog één Nederlandse tennisser in actie tegen Uchijima. Helaas zijn er geen Belgische kanshebbers meer voor een plaats in het hoofdschema.

De Jong niet naar hoofdtoernooi

Het aantal Nederlandse deelnemers in het heren enkelspel blijft beperkt tot twee. In navolging van Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor, is Jesper de Jong (ATP-195) er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te bereiken. De 22-jarige De Jong behaalde de finaleronde van de kwalificaties, maar verloor hierin met 2-1 in sets van Hamad Medjedovic (ATP-168). Na een vliegende start, hij won de eerste set met 6-0, gingen de andere twee sets met 6-2 naar de landgenoot van Novak Djokovic. 

Geselecteerd voor jou: