Home Wimbledon Gijs Brouwer via kwalificaties naar hoofdtoernooi Wimbledon

Gijs Brouwer via kwalificaties naar hoofdtoernooi Wimbledon

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Gijs Brouwer (ATP-153) gaat zijn debuut maken op The Wimbledon Championships. De 27-jarige Nederlander won vandaag zijn derde en laatste kwalificatiewedstrijd en staat zodoende voor de tweede keer in zijn carrière in het hoofdschema van een Grand Slam toernooi. Zijn debuut maakte hij vorig jaar tijdens de US Open Tennis.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Skitterphoto - Pixabay

De huidige nummer 153 van de wereld speelde in de beslissende kwalificatieronde tegen de lager geplaatste Otto Virtanen (ATP-130) uit Finland. De eerste set werd dankzij een break in de negende game met 6-4 gewonnen. In het tweede bedrijf nam Brouwer al snel een 4-0 voorsprong, waarna de set met 6-2 werd binnen gehaald. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, moest er ook nog een derde set gewonnen worden. Deze ging met 6-4 de kant op van de ‘lefty’.

Drie Nederlanders in Wimbledon enkelspel

Brouwer is niet de enige Nederlander die komende week in actie komt in het enkelspel. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp zijn vanwege hun positie op de ATP-ranglijst automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi. In het vrouwen enkelspel wist niemand de kwalificaties succesvol te doorlopen, waardoor er geen Nederlandse speelster terug te vinden is in het bracket.

Loting Wimbledon op vrijdag 30 juni

Lang hoeft Brouwer niet te wachten om te weten te komen wie zijn tegenstander wordt in de eerste ronde van het mooiste Grand Slam toernooi van het jaar. De loting voor Wimbledon vindt namelijk morgen al plaats. Voor Brouwer en Van de Zandschulp geldt dat ze in de eerste ronde al een wereldtopper kunnen treffen. Griekspoor heeft een geplaatste status en gaat in de eerste ronde een speler treffen die lager dan hem staat op de wereldranglijst.

Geselecteerd voor jou: