Home Wimbledon Loting Wimbledon 2023: Zware tegenstander voor Brouwer

Loting Wimbledon 2023: Zware tegenstander voor Brouwer

by Casper
Wimbledon nieuws - TennisFreakz

Traditiegetrouw is enkele dagen voor de start de loting voor Wimbledon bekend gemaakt. Dit betekent dat Tallon Griekspoor (ATP-31), Botic van de Zandschulp (ATP-42) en qualifier Gijs Brouwer (ATP-153) weten tegen wie zij hun eerste wedstrijd gaan spelen op het heilige gras in Londen.

Bron: Carlo Bazzo - Unsplash

Vooral voor Brouwer, die debuteert op dit Grand Slam toernooi, heeft de loting niet goed uitgepakt. De nummer 153 van de wereld won drie wedstrijden in de kwalificaties, maar is in de eerste ronde gekoppeld aan Alexander Zverev (ATP-21). De 26-jarige Duitser is na zijn zware enkelblessure weer helemaal terug en bereikte onlangs de halve finale van het ATP 500-toernooi in Halle. Ook bereikte ‘Sasha’ de halve finale op Roland Garros.

Geplaatste status voor Griekspoor

De meeste ogen van de Nederlandse tennisfans zijn gericht op Tallon Griekspoor, die momenteel in grote vorm verkeerd. Griekspoor won het ATP-toernooi van Rosmalen en bereikte de kwartfinale van Halle, waarin hij nipt verloor van top 10-speler Andrey Rublev. Dankzij deze mooie serie geniet de Nederlander van een beschermde status op Wimbledon.

De Wimbledon loting heeft hem gekoppeld aan Marton Fucsovics (ATP-67) uit Hongarije. Ondanks het verschil op de ATP-ranglijst blijft Fucsovics een gevaarlijke kandidaat op gras. Twee jaar geleden schopte hij het tot de kwartfinale op Wimbledon en dit jaar bereikte hij in Stuttgart de halve finale. Daarnaast eindigde het enige onderlinge duel tussen Griekspoor en Fucsovics in een 2-0 overwinning in sets voor de Hongaar.

Van de Zandschulp treft Zhang

Botic van de Zandschulp is de derde Nederlander in het hoofdschema van Wimbledon. De huidige nummer 42 van de wereld heeft de geplaatste spelers ontlopen in de eerste ronde en gaat spelen tegen Zhizhen Zhang (ATP-52). Mocht de Nederlander de eerste horde overleven, dan wacht vermoedelijk Alejandro Davidovich Fokina (ATP-34) in de tweede ronde.