Home Wimbledon Zeven Nederlanders starten aan kwalificatietoernooi Wimbledon 2023

Zeven Nederlanders starten aan kwalificatietoernooi Wimbledon 2023

by Casper
Wimbledon nieuws - TennisFreakz

Vandaag gaat in Londen het kwalificatietoernooi van Wimbledon 2023 van start. Maar liefst zeven Nederlandse tennissers proberen in de komende vijf dagen een plaats in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Hiervoor moeten zij drie wedstrijden op rij zien te winnen.

Wimbledon nieuws - TennisFreakz
Bron: Carlo Bazzo - Unsplash

De meeste ogen in het kwalificatietoernooi bij de heren zijn gericht op Gijs Brouwer (ATP-153). Brouwer bereikte eerder dit jaar de kwartfinale tijdens het ABN AMRO Open en zelfs de halve finale in Houston. Echter werden deze wedstrijden gespeeld op hardcourt en gravel, terwijl er op Wimbledon natuurlijk getennist wordt op gras. In de eerste ronde gaat de ‘lefty’ spelen tegen Luca Pow, die een wildcard heeft ontvangen voor heeft ontvangen voor de kwalificaties. De Brit wist in zijn gehele professionele carrière echter nog geen wedstrijd winnend af te sluiten. Er liggen dus voldoende kansen voor Brouwer om de volgende ronde te behalen.

De Jong op papier favoriet

Op hetzelfde tijdstip komt ook Jesper de Jong (ATP-176) in actie. Hij gaat spelen tegen Yu Hsiou Hsu (ATP-195) uit China. Voor De Jong wordt het zijn vijfde wedstrijd op gras van dit seizoen. Zowel bij Libema Open als bij het Challenger-toernooi van Ilkley wist hij een kwalificatieronde te winnen, maar de tweede horde ging verloren. Op papier zou de Nederlander ook vandaag zijn wedstrijd moeten kunnen winnen.

Zwaarste loting voor Sels

Jelle Sels (ATP-166) is de derde en laatste Nederlandse deelnemer bij de heren. De vriend van voormalig Wimbledon kwartfinaliste Michaela Krajicek heeft op papier de zwaarte loting. Hij neemt het namelijk op tegen Thiago Seyboth Wild (ATP-131), die onlangs als qualifier nog de derde ronde bereikte op Roland Garros. De tennisser uit Brazilië wist echter in twee eerdere pogingen nog nooit het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken.

Kwalificatietoernooi dames start dinsdag

Naast de drie heren komen er ook drie dames in actie in de Wimbledon kwalificaties. Dit zijn Arantxa Rus (WTA-85), Arianne Hartono (WTA-197), Lesley Pattinama Kerkhove (WTA-202) en Bibiane Schoofs (WTA-956).

Voor Rus geldt dat ze momenteel bij de beste 100 vrouwelijke tennissers van de wereld staat, maar op het moment van de ‘cut off’ was dit nog niet het geval. Hierdoor is zij veroordeeld tot het kwalificatietoernooi. De loting voor de kwalficaties wordt later vandaag bekend gemaakt. 

Programma Wimbledon vandaag: maandag 26 juni

Bekijk hieronder het programma van de Nederlandse deelnemers aan het kwalificatietoernooi. Op de eerste dag komen alleen de heren in actie.

15.00 uur: Gijs Brouwer (ATP-153) – Lucca Pow (geen ranking)
15.00 uur: Jesper de Jong (ATP-176) – Yu Hsiou Hsu (ATP-195)
16.30 uur: Jelle Sels (ATP-166) – Thiago Seyboth Wild (ATP-131)

Geselecteerd voor jou: