Home WTA Tour Suzan Lamens wint eerste WTA-titel in Oeiras

Suzan Lamens wint eerste WTA-titel in Oeiras

by Casper
Suzan Lamens - WTA Oeiras

Suzan Lamens heeft in Oeiras voor de eerste keer in haar carrière een WTA-toernooi gewonnen. De 24-jarige tennisster uit Berkel en Rodenrijs kende een fantastische week op het Portugese gravel en was in de finale in drie sets te sterk voor Clara Tauson.  

Suzan Lamens - WTA Oeiras
Bron: Instagram @suzanlamens

Mentaal sterk optreden van Lamens

Voor Lamens was het de eerste keer dat ze in een finale op WTA-niveau stond. Ze kende een mindere start, maar na een 1-3 achterstand wist ze de eerste set met 6-4 in haar voordeel te beslissen. Ook in de tweede set was de Nederlandse de betere en ze liep uit naar een 5-0 voorsprong.

Vanaf dat moment was het echter Tauson die de touwtjes in handen kreeg en terugkwam tot 5-4. De Deense overleefde in de tiende game drie matchpoints en wist de set zelfs nog te winnen. Hierdoor moest een derde set voor de beslissing zorgen in Oeiras.

In deze derde set was het de 21-jarige Tauson die uitliep naar een 4-1 voorsprong. Lamens gaf zich echter niet gewonnen en wist vanaf dit moment vijf games op rij te winnen en de titel in de wacht te slepen. Na vijf gewonnen ITF-titels is dit haar eerste toernooizege op het hoogste niveau.

Samenvatting Finale WTA Oeiras 2024

Geselecteerd voor jou: