Home WTA Tour Rus geeft geblesseerd op in tweede ronde WTA Seoel

Rus geeft geblesseerd op in tweede ronde WTA Seoel

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Arantxa Rus (WTA-47) heeft haar overwinning van maandag geen mooi vervolg kunnen geven. De beste Nederlandse vrouwelijke tennisser van dit moment moest in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Seoel geblesseerd opgeven. Op dat moment keek Rus tegen een 1-6 6-3 en 3-0 achterstand aan.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Bogdan Glisik - Pexels

Voor de 32-jarige Rus kende tijdens het WTA Seoel eindelijk succes op hardcourt. De linkshandige speelster verloor sinds eind augustus namelijk vijf wedstrijden op rij, inclusief de eerste ronde van de US Open Tennis. In Seoel wist ze tegen de laag geklasseerde Na-Lea Han (WTA-235) eindelijk een hardcourt wedstrijd te winnen.

Ook tegen Claire Liu (WTA-98) uit de Verenigde Staten leek het de goede kant op de gaan. Rus won namelijk de eerste set met 6-1. Het tweede bedrijf ging met 6-3 de kant op van Liu, waarna Rus in de derde set door haar enkel ging. Ze voelde zich niet fit genoeg om door te spelen, waardoor ze genoodzaakt was om op te geven.

Ook Hartono klaar in Seoel

Met de opgave van Rus zijn alle Nederlandse deelnemers klaar in Seoel. De 27-jarige Arianne Hartono (WTA-165) verloor eerder deze week in de eerste ronde van Yuan Yue, de huidige nummer 128 van de WTA-ranglijst. Het werd 6-1 en 6-2 voor de speelster uit China.

Geselecteerd voor jou: