Home Australian Open Griekspoor en Alcaraz in actie op derde dag Australian Open

Griekspoor en Alcaraz in actie op derde dag Australian Open

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Na Botic van de Zandschulp, Jesper de Jong en Arantxa Rus is het vandaag de beurt aan Tallon Griekspoor (ATP-31). De beste Nederlandse tennisser van dit moment speelt om 01.00 uur Nederlandse tijd zijn eerste ronde op de Australian Open. Daarnaast komt Carlos Alcaraz (ATP-2) in actie.

Bezoek het Australian Open toernooicenter en lees alles over de eerste Grand Slam van het jaar of bekijk het tennis schema van vandaag.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: SoyKhaler - Pixabay

Lastige wedstrijd voor Griekspoor tegen Safiullin

Zoals gezegd is Griekspoor de laatste Nederlandse tennisser die in de eerste ronde in actie komt in Melbourne. De Australian Open loting heeft hem gekoppeld aan Roman Safiullin. De 26-jarige Rus is de huidige nummer 36 van de wereld.

Door zijn geplaatste status had Griekspoor het voordeel dat hij in de eerste ronde een ongeplaatste speler treft. Met Safiullin heeft hij een ongeplaatste speler, maar wel een gevaarlijke. Ter voorbereiding op de Australian Open nam de Rus deel aan het toernooi van Brisbane en hier bereikte hij de kwartfinale. Holger Rune was hier in straight sets te sterk.

Mede door deze prestatie wordt Griekspoor, ondanks een hogere plaats op de ATP Ranking, niet gezien als favoriet tegen Safiullin. Toch zal de Nederlander er alles aan moeten doen om te winnen, aangezien hij een derde ronde te verdedigen heeft in Melbourne. Verlies in de eerste ronde betekent een daling op de wereldranglijst.

Alcaraz topfavoriet tegen Gasquet 

Naast Griekspoor verschijnt ook Alcaraz voor de eerste keer op de baan in Melbourne. De 20-jarige Spanjaard kwam vorig jaar vanwege een blessure niet in actie, maar wordt deze editie gezien als een van de topfavorieten voor de Australian Open 2024. Om 10.30 uur Nederlandse tijd is Richard Gasquet (ATP-131) de tegenstander.

Alcaraz en Gasquet stonden in het verleden één keer eerder tegenover elkaar. In de finale van het ATP-toernooi van Umag was het Alcaraz die met tweemaal 6-2 de sterkste was. Ook voor deze confrontatie wordt de Spanjaard gezien als de absolute topfavoriet.

Schema Australian Open dinsdag 16 januari

Benieuwd naar het volledige tennis schema van vandaag op de Australian Open 2024? Je vindt het op onze speciale tennis vandaag pagina, waarin alle wedstrijden in het heren én dames enkelspel in één overzicht te bekijken zijn.

Geselecteerd voor jou: