Home Australian Open Jesper de Jong en David Goffin naar hoofdtoernooi Australian Open

Jesper de Jong en David Goffin naar hoofdtoernooi Australian Open

by Casper
Tennis nieuws

Jesper de Jong (ATP-148) maakt komende week zijn debuut op de Australian Open. De 23-jarige Nederlander wist afgelopen nacht zijn derde kwalificatieronde te winnen en plaatste zich zodoende voor de eerste keer in zijn carrière voor het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Ook de ervaren David Goffin (ATP-107) uit België bereikte het hoofdschema in Melbourne.

Tennis nieuws
Bron: Botana - Pixabay

Grand Slam debuut voor De Jong

Voor De Jong betekent de Australian Open 2024 zijn debuut op het allerhoogste niveau. In 2022 nam hij ook deel aan het kwalificatietoernooi, maar toen was de derde en beslissende ronde het eindstation. Ook dit jaar ging de laatste ronde niet eenvoudig. Tegen Camilo Ugo Carabelli werd hij tot het uiterste gedwongen en moest een supertiebreak voor de beslissing zorgen.

De Jong gaat zijn Australian Open debuut maken tegen Pedro Cachin, de huidige nummer 72 van de wereld. Vorig jaar stonden de twee tennissers voor de eerste keer tegenover elkaar. Op een graveltoernooi in Girona was het de Nederlander die in straight sets won. Ook voor deze ontmoeting lijkt De Jong de favoriet, aangezien Cachin, ondanks zijn hogere positie op de ATP Ranking, nog geen wedstrijd op hardcourt wist te winnen.

Mocht De Jong zijn debuutwedstrijd winnen, dan wacht mogelijk Botic van de Zandschulp in de tweede ronde. Van de Zandschulp moet hiervoor wel eerst zien af te rekenen met Australian Open outsider Jannik Sinner.

Goffin treft Humbert

Voor de inmiddels 33-jarige Goffin is het hoofdschema van de Australian Open geen onbekend terrein. De Belgische tennisser, inmiddels afgezakt naar plaats 107 op de ATP Ranking, staat namelijk voor de tiende keer in het hoofdtoernooi in Melbourne. Zijn beste prestatie is een kwartfinale in 2017, waarin hij in straight sets verloor van Grigor Dimitrov. 

Dit jaar is Goffin, die twee keer een driesetter moest spelen in de kwalificaties, gekoppeld aan Ugo Humbert uit Frankrijk. De 25-jarige Humbert (ATP-21) doet voor de zesde keer mee aan de Australian Open. Vorig jaar bereikte hij de derde ronde, zijn beste prestatie tot nu toe.

Geselecteerd voor jou: