Home Australian Open Dit zijn de tegenstanders van de Nederlanders op de Australian Open 2024

Dit zijn de tegenstanders van de Nederlanders op de Australian Open 2024

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Afgelopen nacht heeft de loting van de Australian Open 2024 plaatsgevonden. Met name Botic van de Zandschulp (ATP-59) zal minder tevreden terugkijken op zijn loting. Hij gaat in de eerste ronde spelen tegen Jannik Sinner (ATP-4).

Lees ook: volledige loting Australian Open heren en dames

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: moerschy - Pixabay

Van de Zandschulp treft outsider

Met de 22-jarige Sinner heeft Van de Zandschulp direct een van de outsiders voor de Australian Open titel te pakken. De Italiaan is deze editie als vierde geplaatst en kende een erg succesvol najaar van 2023. Als Sinner deze vorm mee weet te nemen naar Melbourne wordt het voor Van de Zandschulp lastig om de tweede ronde te bereiken.

Griekspoor treft top 40-speler

Ook voor Tallon Griekspoor had de Australian Open loting beter uit kunnen pakken. De beste Nederlandse tennisser van dit moment is in de eerste ronde gekoppeld aan Roman Safiullin, de nummer 36 van de ATP Ranking. Dankzij zijn geplaatste status had Griekspoor ook een veel lager geklasseerde speler kunnen treffen, maar dit is dus niet het geval. De winnaar van dit duel speelt in de tweede ronde tegen de talentvolle Arthur Fils of Jiri Vesely.

Rus ontmoet Kalinina in eerste ronde

De 33-jarige Arantxa Rus (WTA-50) is vooralsnog de enige Nederlandse speelster in het vrouwentoernooi. In de eerste ronde heeft ze geloot tegen Anhelina Kalinina (WTA-28) uit Oekraïne. Voor Rus is het de zevende keer dat ze in het hoofdschema van de Australian Open staat. Haar beste prestatie tot nu toe is een plaats in de tweede ronde. Deze wist ze in 2011 en 2020 te bereiken.

 

Australian Open 2024

Het eerste Grand Slam toernooi van het seizoen begint op zondag 14 januari. Bezoek een van onderstaande pagina’s, zodat je volledig voorbereid bent voor de Australian Open 2024.

Geselecteerd voor jou: