Home ATP Tour ABN AMRO Open 2024: Dit zijn de Nederlandse spelers

ABN AMRO Open 2024: Dit zijn de Nederlandse spelers

by Casper
Tennis nieuws

Volgende week gaat in Rotterdam het grootste internationale tennistoernooi van Nederland van start: het ABN AMRO Open 2024. Met vijf spelers uit de top 10 is toernooidirecteur Richard Krajicek er opnieuw in geslaagd om een ijzersterk deelnemersveld neer te zetten. Onder de deelnemende spelers bevinden zich ook een aantal Nederlanders. Lees in dit artikel om wie het gaat.

Tennis nieuws
Bron: Botana - Pixabay

Drie Nederlandse tennissers in hoofdschema ABN AMRO Tennis 2024

Tennisfans zien vanaf maandag in ieder geval drie Nederlandse spelers in actie tijdens het ABN AMRO toernooi. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema en Jesper de Jong heeft een wildcard ontvangen van Krajicek.

Voor Griekspoor is het alweer de zevende keer dat hij in het hoofdtoernooi staat. De beste Nederlandse tennisser van dit moment maakte zijn debuut in 2017. In de eerste ronde was Gilles Muller in straight sets te sterk. Afgelopen editie behaalde hij met een halve finale zijn beste resultaat tot nu toe.

De 28-jarige Van de Zandschulp begint aan zijn vierde ABN AMRO Open. Van de Zandschulp debuteerde in 2021, maar wist in de afgelopen drie jaar nooit verder te komen dan de tweede ronde. De vijf jaar jongere De Jong staat komende week voor het eerst in het hoofdschema. Drie keer eerder nam hij zonder succes deel aan de kwalificaties van het ATP Rotterdam.

Boogaard debuteert in kwalificaties ABN AMRO

Het aantal Nederlanders in het hoofdtoernooi kan nog uitgebreid worden, aangezien er drie Nederlanders op zaterdag beginnen aan de kwalificaties.

De meest opvallende naam is Thijs Boogaard. Het pas 15-jarige toptalent heeft van Krajicek een wildcard voor de kwalificaties ontvangen. Boogaard, die geldt als een van de grootste Nederlandse talenten van dit moment, maakte naam door vorig jaar dertig wedstrijden op rij te winnen in het internationale jeugdcircuit. Dit leverde hem onder andere het record op door als jongste tennisser ooit een J300 ITF-toernooi te winnen. Daarnaast bereikte hij de tweede ronde van het Australian Open juniorentoernooi.

Naast Boogaard zien we ook Guy den Ouden en Gijs Brouwer terug in het kwalificatietoernooi. Brouwer kwam vorig jaar nog in actie in het hoofdschema en bereikte verrassend de kwartfinale. Hierdoor heeft de 27-jarige Nederlander veel punten voor de ATP Ranking te verdedigen.

Geselecteerd voor jou: