Home ATP Tour Wie doen er mee aan het ABN AMRO Open 2024?

Wie doen er mee aan het ABN AMRO Open 2024?

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft de deelnemers van het ABN AMRO Open 2024 bekendgemaakt. Met maar liefst zes spelers uit de top tien van de wereld kent het ATP Rotterdam misschien wel het beste deelnemersveld ooit. Benieuwd wie er in februari allemaal in actie komen in Rotterdam Ahoy? Lees snel verder.

Bekijk ook het ABN AMRO Open toernooicenter

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Bogdan Glisik - Pexels

“Ik weet niet of wij ooit zes spelers uit de top tien hebben gehad”, vertelde een tevreden Krajicek tegenover NOS. Zelf was Krajicek¬†twee keer de sterkste was op het grootste internationale tennistoernooi van Nederland. De toernooidirecteur won het ABN AMRO toernooi in 1995 en 1997.

Welke top 10 spelers op ABN AMRO Open?

De hoogst geplaatste speler tijdens het ABN AMRO toernooi is Daniil Medvedev. De huidige nummer drie van de wereld is tevens titelverdediger in Ahoy. Ook de verliezend finalist van vorig jaar, Jannik Sinner, komt in actie. Andere top tien spelers zijn Andrey Rublev (winnaar 2021), Holger Rune, Hubert Hurkacz en Alex de Minaur.

Een andere oud-winnaar die we op de lijst zien staan is Felix Auger-Aliassime. De talentvolle Canadees, die wordt getraind door de oom van Rafael Nadal, is weliswaar wat weggezakt op de ATP Ranking, maar nog steeds een publiekstrekker. Dit geldt ook voor Grigor Dimitrov, die de laatste maanden juist in topvorm verkeerd.

Griekspoor en Van de Zandschulp naar Rotterdam

Naast de zes spelers uit de top tien van de wereld, zijn er ook twee Nederlandse tennissers zeker van deelname. Tallon Griekspoor is op basis van zijn huidige ranking rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi in Rotterdam. Botic van de Zandschulp heeft een van de drie wildcards ontvangen, maar mogelijk heeft hij deze niet nodig. De Nederlander is namelijk de eerste reserve op de lijst.

Mocht Van de Zandschulp rechtstreeks worden toegelaten, dan gaat de wildcard mogelijk naar Jesper de Jong. Gael Monfils, winnaar in 2019 en 2020 en Hamad Medjedovic, winnaar van de NextGen Finals, zijn de andere tennissers die een wildcard hebben ontvangen van toernooidirecteur Krajicek.

Geselecteerd voor jou: