Home ATP Tour Sinner meldt zich af voor European Open 2023 in Antwerpen

Sinner meldt zich af voor European Open 2023 in Antwerpen

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Jannik Sinner (ATP-4) heeft zich enkele dagen voor de start van het European Open 2023 afgemeld vanwege niet-medische redenen. Hiermee verliest het ATP-toernooi van Antwerpen haar absolute smaakmaker, aangezien de nummer vier van de wereld de hoogst geplaatste speler was die af zou reizen naar Antwerpen.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Brands&People - Unsplash

De 22-jarige Sinner verkeert dit jaar in grote vorm. De Italiaan won onder andere het Masters-toernooi van Totonto en was eerder deze maand ook de sterkste in Beijing. Op de Shanghai Masters ging Sinner in de vierde ronde onderuit tegen Ben Shelton uit Amerika.

Door de afmelding van Sinner is Stefanos Tsitsipas (ATP-7) komende week als eerste geplaatst in Antwerpen. Jan Lennard Struff (ATP-27), Alexander Bublik (ATP-36) en Arthur Fils (ATP-38) maken de top vier van hoogst geplaatste spelers compleet. Botic van de Zandschulp (ATP-67) is de enige Nederlander in het hoofdschema.

Sinner wel in actie tijdens Davis Cup

Ondanks zijn afmelding voor ATP Antwerpen, verwacht Sinner volgende maand wel in actie te komen tijdens de Davis Cup Finals. Met Italië gaat hij in de kwartfinale spelen tegen Nederland.

Geselecteerd voor jou: