Home ATP Tour ATP Madrid: Griekspoor in vierde ronde tegen Rublev

ATP Madrid: Griekspoor in vierde ronde tegen Rublev

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Tallon Griekspoor (ATP-25) staat dinsdag 30 april in de vierde van het Mutua Madrid Open 2024. Tegenstander bij de laatste zestien is Andrey Rublev, de huidige nummer zeven van de wereld. Griekspoor en Rublev worden rond 11.00 uur verwacht op het Court Central, de belangrijkste baan in Madrid.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Cynthiamcastro - Pixabay

Knappe prestatie van Griekspoor

Griekspoor bereikte de vierde ronde dankzij een knappe overwinning op Holger Rune, de huidige nummer 12 van de wereld. De eerste set ging met 6-4 naar ‘Grieki’, waarna het tweede bedrijf met dezelfde cijfers naar Rune ging. In de derde en beslissende set was Griekspoor met 6-3 de sterkste. Eerder dit toernooi won de beste Nederlandse tennisser van dit moment ook al van Taro Daniel.

Griekspoor vs Rublev head to head

De 27-jarige Griekspoor en een jaar jongere Rublev stonden in het verleden twee keer eerder tegenover elkaar. De head to head stand is momenteel 2-0 in het voordeel van Rublev. De eerste ontmoeting vond vorig jaar plaats op het hardcourttoernooi van Doha. Rublev was toen met 2-1 in sets te sterk. Op het gras van ATP Halle kreeg Griekspoor de kans op revanche, maar opnieuw was het Rublev die met 2-1 in sets de betere was. 

Schema Madrid tennis dinsdag 30 april

11.10 uur: Tallon Griekspoor – Andrey Rublev
14.00 uur: Alexander Zverev – Francisco Cerundolo
15.30 uur: Jannik Sinner – Karen Khachanov
16.00 uur: Carlos Alcaraz – Jan-Lennard Struff
21.30 uur: Rafael Nadal – Jiri Lehecka

Bezoek de tennis vandaag pagina voor het volledige speelschema in Madrid.

Geselecteerd voor jou: