Home ATP Tour ATP Astana: Topseed Griekspoor verliest in kwartfinale

ATP Astana: Topseed Griekspoor verliest in kwartfinale

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Tallon Griekspoor (ATP-23) heeft zijn als eerste geplaatste status niet waar kunnen maken op het ATP-toernooi van Astana. De 27-jarige Nederlander ging in de kwartfinale onderuit tegen Sebastian Korda, de nummer 28 van de ATP ranglijst. Het werd 6-4 4-6 en 6-3 voor de tennisser uit de Verenigde Staten.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Bron: Hoi Pham - Unsplash

Het Astana Open gold voor Griekspoor als voorbereidingstoernooi op de ATP Masters in Shanghai, dat woensdag 4 oktober van start gaat. Gezien zijn status als topseed waren de verwachtingen hoog gespannen voor de Nederlander. Na een bye in de eerste ronde, had Griekspoor tegen Sho Shimabukuro drie sets nodig om de laatste acht te bereiken. Na een spannend gevecht bleek Korda de sterkste.

Ook geen succes in dubbelspel voor Griekspoor

Griekspoor kwam in Astana ook in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van Bart Stevens, met wie hij eerder dit jaar de kwartfinale op Wimbledon bereikte, was de eerste ronde het eindstadion. Het duo Nathaniel Lammons / Jackson Whihrow beel met 6-4 7-5 te sterk.

Ook Botic van de Zandschulp, die in de eerste ronde van het enkelspel verloor, stond in het bracket van het dubbelspel. De 28-jarige Nederlander vormde een duo met Robin Haase en bereikte de halve finale. De ervaren John Peers en Mate Pavic waren met 6-2 en 6-1 een maatje te groot voor het Nederlandse team.

Geselecteerd voor jou: