Home Wimbledon Loting Wimbledon 2023 vindt plaats op vrijdag 30 juni

Loting Wimbledon 2023 vindt plaats op vrijdag 30 juni

by Casper
Wimbledon nieuws - TennisFreakz

De tenniswereld staat de komende weken volledig in het teken van Wimbledon. Het belangrijkste tennistoernooi ter wereld start op maandag 3 juli en duurt t/m zondag 16 juli.  Op deze dag weten we of Novak Djokovic en Jelena Rybakina hun titel met succes hebben verdedigd.

Wimbledon nieuws - TennisFreakz
Bron: Carlo Bazzo - Unsplash

De loting voor Wimbledon vindt plaats op vrijdag 30 juni. Vanaf dat moment weten we tegen wie toppers als Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev en Casper Ruud beginnen op de All England Lawn Tennis and Croquet Club. Wie ook in de koker zitten zijn Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Zij zijn vanwege hun positie op de ATP-ranking rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi in Londen.

Griekspoor heeft geplaatste status

Voor de 26-jarige Griekspoor geldt zelfs dat hij een beschermde status heeft tijdens Wimbledon. De nummer één van Nederland behaalde in de afgelopen veel ATP-punten, door Libema Open te winnen en de kwartfinale te bereiken in Halle. Deze week zou Griekspoor in actie komen op het ATP-toernooi van Mallorca, maar hiervoor heeft hij zich afgemeld. Hij geeft logischerwijs de voorkeur aan een week rust.

Mogelijk extra Nederlanders op Wimbledon

Naast Griekspoor en Van de Zandschulp zijn er momenteel nog diverse Nederlandse tennissers actief in het kwalificatietoernooi van Wimbledon. Wanneer zij drie rondes overleven, mogen zij vanaf maandag aantreden in het hoofdschema van het meest prestigieuze Grand Slam toernooi van het jaar.

Geselecteerd voor jou: