Home Australian Open Australian Open kwalificaties met vijf Nederlanders

Australian Open kwalificaties met vijf Nederlanders

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Dinsdag 9 januari start in Melbourne het kwalificatietoernooi van de Australian Open 2024. Vijf Nederlandse tennissers staan op de deelnemerslijst en proberen zich bij Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus te voegen in het hoofdtoernooi.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: moerschy - Pixabay

Gunstige loting voor De Jong

Jesper de Jong (ATP-153) vormt samen met Gijs Brouwer de Nederlandse inbreng voor het kwalificatietoernooi bij de heren. De 23-jarige tennisser uit Hoofddorp heeft het getroffen in de eerste ronde. Hij gaat namelijk spelen tegen de drie jaar oudere Italiaan Raul Brancaccio, die ruim dertig plaatsen lager staat op de ATP Ranking. Twee keer eerder stonden de twee tegenover elkaar en beide ontmoetingen werden gewonnen door De Jong.

Voor de 27-jarige Brouwer (ATP-162) geldt dat hij wat minder gelukkig is geweest in de loting. De linkshandige tennisser begint tegen Alex Molcan uit Slowakije. Molcan is het veertiende reekshoofd in de kwalificaties en wist zijn eerdere ontmoeting met Brouwer vorig jaar winnend af te sluiten.

Kerkhove hoopt op Australian Open debuut

Bij de dames zijn er drie Nederlandse tennissers die het hoofdtoernooi in Melbourne proberen te bereiken. Suzan Lamens (WTA-205) is het minst gelukkig in de loting. Zij treft Katie Volynets (WTA-103) in de eerste ronde.

Ook voor de 32-jarige Lesley Pattinama Kerkhove (WTA-223) wacht een zware tegenstander. Zij gaat spelen tegen Lucrezia Stefanini, de nummer 125 van de wereld. Voor Kerkhove is het alweer de achtste keer dat ze deelneemt aan het kwalificatietoernooi, maar het Australian Open hoofdschema wist ze nog nooit te bereiken.

Arianne Hartono (WTA-152) is de laatste Nederlandse in de kwalificaties. In de openingsronde staat ze tegenover Panna Udvardy (WTA-160) uit Hongarije. Vorig jaar troffen ze elkaar twee keer en beide ontmoetingen werden in straight sets gewonnen door de Nederlandse, die voor deze wedstrijd ook wordt gezien als favoriet.

Australian Open programma

Dinsdag 9 januari
02.00 uur NL tijd: Suzan Lamens (WTA-205) – Kaly Volynets (WTA-103)
03.30 uur NL tijd: Lesley Pattinama Kerkhove (WTA-223) – Lucrezia Stefanini (WTA-125)
08.00 uur NL tijd: Jesper de Jong (ATP-153) – Raul Brancaccio (ATP-185)

Woensdag 10 januari
Gijs Brouwer (ATP-162) – Alex Molcan (ATP-119)
Arianne Hartono (WTA-152) – Panna Udvardy (WTA-160)

Geselecteerd voor jou: