Home Australian Open Wanneer begint de Australian Open 2024?

Wanneer begint de Australian Open 2024?

by Casper
Australian Open nieuws - TennisFreakz

De US Open 2023 is pas enkele weken achter de rug, maar veel tennisliefhebbers kijken toch al vooruit naar het eerstvolgende Grand Slam toernooi op de kalender: de Australian Open 2024. Lees snel verder om erachter te komen wanneer het belangrijkste tennistoernooi van Australië begint.

Ook interessant: Australian Open loting, verdeling prijzengeld en favorieten heren

Australian Open nieuws - TennisFreakz
Bron: Bogdan Glisik - Pexels

Wanneer is de Australian Open 2024?

De volgende editie van het Open Australisch Tenniskampioenschap begint op zondag 14 januari 2024. Het is de eerste keer in de historie dat het toernooi op een zondag van start gaat. De finales worden twee weken later gespeeld, op zaterdag 27 januari (vrouwen) en zondag 28 januari (mannen). Bekijk hieronder het volledige Australian Open schema.

8-11 januari Kwalificatietoernooi
14-16 januari Eerste ronde
17-18 januari Tweede ronde
19-20 januari Derde ronde
21-22 januari Vierde ronde
23-24 januari Kwartfinales
25-26 januari Halve finales
27-28 januari Finales

Wie waren de winnaars van de Australian Open in 2023?

Vanaf 14 januari zijn er twee tennissers die hun enkelspel titel van afgelopen editie moeten verdedigen. Bij de heren is dit Novak Djokovic uit Servië. De nummer één van de wereld was de finale te sterk voor Stefanos Tsitsipas. Daarnaast is Aryna Sabalenka de titelverdediger bij de vrouwen, na een gewonnen finale tegen Jelena Rybakina.

Ook zijn er twee titelverdedigers van Nederlandse komaf. Diede de Groot won namelijk het rolstoeltennis toernooi bij de vrouwen. Dit deed ze zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Daarnaast wist Sam Schroder het Quad toernooi te winnen in de single en dubbel.

Geselecteerd voor jou: