Home US Open Loting US Open 2023 is bekend met Rus, Griekspoor & Van de Zandschulp

Loting US Open 2023 is bekend met Rus, Griekspoor & Van de Zandschulp

by Casper
Prijzengeld US Open - TennisFreakz

Aanstaande maandag gaat met de US Open het laatste Grand Slam toernooi van het jaar van start. De loting van het belangrijkste tennistoernooi van Amerika is inmiddels bekend. Lees snel verder om te zien tegen wie Arantxa Rus (WTA-44), Tallon Griekspoor (ATP-25) en Botic van de Zandschulp (ATP-55) hebben geloot.

Bezoek ook ons US Open 2023 toernooicenter en lees alles over het toernooi, de Nederlanders op de US Open en de verdeling van het US Open prijzengeld.

Prijzengeld US Open - TennisFreakz
Bron: David Iglesias - Pexels

Rus tegen thuisspeelster Keys

Van alle Nederlanders op de US Open heeft Rus de minst gunstige loting. De linkshandige speelster moet het namelijk opnemen tegen Madison Keys, de huidige nummer 17 van de WTA-ranglijst. Dit betekent wel dat we Rus waarschijnlijk live op tv in actie kunnen zien in een van de grotere stadions op Flushing Meadows.

Na een serie van mooie overwinningen op gravel, heeft de 32-jarige Rus het gemalen baksteen toch in moeten ruilen voor hardcourt. Dat dit haar minst geliefde ondergrond is blijkt wel uit de cijfers. In zeven eerdere deelnamen aan de US Open wist ze slechts één keer de eerste ronde te overleven.

Voor tegenstander Keys geldt dat ze zich meer thuisvoelt op het blauwe hardcourt. In 2017 bereikte ze de US Open finale, die ze verloor van Sloane Stephens, en een jaar later de halve finale. Vorig jaar was de derde ronde het eindstadion.

Rus en Keys stonden in het verleden één keer eerder tegenover elkaar. Dit was vorig jaar in de tweede ronde van de Australian Open. Toen was het de 28-jarige Keys die met 7-6 en 6-2 wist te winnen.

Griekspoor treft Fils

De als 24e geplaatste Griekspoor gaat in de eerste ronde van de US Open Tennis Championships spelen tegen Arthur Fils (ATP-48) uit Frankrijk. Voor Griekspoor is het de derde keer dat hij in actie komt op de US Open. Na een tweede ronde in 2021 was vorig jaar de eerste ronde het eindstation. Met een finaleplaats in Washington kende hij een goede voorbereiding, al werd hij op de daaropvolgende toernooien wel snel uitgeschakeld.

De pas 19-jarige Fils is bezig aan zijn eerste jaar op het hoogste niveau en wist in Lyon direct zijn eerste ATP-toernooi te winnen. De Fransman staat doorgaans bekend als gravelspecialist en speelde deze maand pas zijn eerste wedstrijden op hardcourt van dit jaar. In Cincinnati bereikte hij via de kwalificaties het hoofdtoernooi, maar verloor hij in de eerste ronde. Ook in Winston Salem verloor hij zijn eerste wedstrijd.

Lastige tegenstander voor Van de Zandschulp

De US Open loting heeft Van de Zandschulp in de eerste ronde gekoppeld aan Jordan Thompson (ATP-50). Voor de 27-jarige Nederlander geldt dat hij allesbehalve een fijne voorbereiding heeft gehad. In juli kreeg hij te maken met een enkelblessure, waardoor hij pas deze week tijdens ATP Winston Salem voor het eerst in actie kon komen. Deze wedstrijd verloor hij van laagvlieger Omni Kumar. Het is dus de vraag hoe Van de Zandschulp komende week voor de dag gaat komen in New York.

Met tegenstander Thompson heeft hij het niet getroffen. De Australiër speelt namelijk zijn beste wedstrijden op snelle ondergronden, zoals gras en hardcourt. Hij bereikte dit jaar onder andere de finale van Libema Open en stond in de kwartfinale in Washington. Zijn beste prestatie op de US Open Tennis is een plaats bij de laatste zestien in 2020. 

Geselecteerd voor jou: